Glad annorlunda påsk

Visst blev det en annorlunda påsk för oss alla i år, men vi gör så mycket bra av den vi kan, eller hur? Själv ägnade jag en stund av långfredagen åt att prata Coronaslöjd med P4 Dalarna, apropå de inlägg jag skrivit på sistone om hur kris föder kreativitet – se här, här och här.

Inslaget i P4 Dalarna kan du höra här >> (hela inslaget här)

Karin Ferners magiska broderade påskägg glädjer mig bildledes varje år! (Foto Karin Ferner)

Eftersom vi förstås spenderar helgen på egen hand blev påskens äventyr också att sova i skogen. Det är ju ändå magiskt att vi har den möjligheten! För vår de innebar det att vi kunde cykla 20 minuter, ut i Nackareservatet och slå upp vårt tält. Nu tillbaka med blossande kinder, rofyllt huvud och frisk luft i lungorna.

Jag vill också traditionsenligt önska glad påsk med folkkonstens allra finaste guldkorn – påskäggen. Här är de som ofta tolkade av vår eminenta folkkonstnär Karin Ferner. Bilderna fick jag av Karin förra året, då hon samlat ihop äggen i sin egen samling – hon sa bland annat så här om sina kreationer:

Broderierna på äggen är köpta på loppisar. Svartsticket på några av äggen är hämtade från totalt utslitna svartstick från Leksand. Jag väljer broderier efter hur nyfiken jag är på hur det kommer att se ut på ett ägg.

En riktigt fin påsk önskar jag med hjälp av denna galet vackra samling, signerad Karin Ferner. (Foto Karin Ferner)

Inlägget från förra året i sin helhet finns här>>

Jag hoppas ni alla har en stillsam och fin påskhelg trots de mycket ovana och oroliga omständigheterna. Gemensamt kan vi ta oss igenom detta! Och ett tips för att stilla oron är förstås att ta upp ett handarbete. Låt slöjden hålla dig sällskap i påsk.

Svartsticksbroderade påskägg, signerade Karin Ferner. (Foto Karin Ferner)
Svartsticksbroderade påskägg, signerade Karin Ferner. (Foto Karin Ferner)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *