Just nu: Coronaslöjd som engagerar

Vad gör alla slöjdare just nu kan man ju undra? En hel del av er bearbetar ju sin oro eller sin rastlöshet genom stickorna, garnet, virknålen eller tråden, det är ju helt uppenbart. Jag skrev tidigare om Lotta Sjöberg som broderar Covid19-virus för att kanalisera sin ångest, se här!

Och är inte bilden i inläggets topp ljuvlig så säg? Uppsatt under torsdagen av ingen annan än @sibyllagun, skynda dig förbi Humlegården så hinner du se den på plats!

Julie Jackson från Subversive Cross Stitch har tagit fram det här mönstret med den mycket…tydliga uppmaningen. Och många är brodöserna som följer hennes uppmaning (att både brodera och stanna hemma skulle jag tippa. (Foto @echo_rook)

En uppsjö kreativa använder slöjden som tidsfördriv, som sätt att få ur sig lite hopplöshet eller bara för att få en lugn stund. Ett av mina favoritkonton just nu är ljuvliga Subversive Cross Stitch, som drivs av Julie Jackson, där lika doser kreativitet som ångest flödar. Ladda ner ett mönster själv och kör, bara kör! >>

Tankar om att använda den frigjorda tiden vi nu alla fått mer eller mindre till skänks (?) är också ett tema därute – häromdagen fångade jag Lisas kloka påminnelse – kolla in @ragtale förstås!

Kloka ord från svenska @ragtale!

Ytterligare ett konto som är värt att följa för att kanalisera sin ångest är alltid så spänstiga @badasscrosstitch – kolla in bara!

Instagramkontot Bad Ass Cross Stitch bjuder på den här… (Foto @badasscrossttich)
Och den här. (Foto @badasscrosstitch)

I Göteborg går denna att hitta på temat munskydd förstås. Fantastiskt arbete av Frida Yarnlund, @yarnlund – följ henne!

@yarnlund förgyller Göteborg med taggar i staden – kolla in den här exemplvis! (Foto @yarnlund)

På sticksajten Ravelry finns också en uppsjö mönster som alla behandlar Coronaviruset på olika sätt – sök på Corona pattern och det kommer upp både stressbollar, vantar, sjalar, ansiktsskydd och budskap på temat Covid19. Dessa vantar har blivit rasande populära i mina kanaler, gjorda av Lill C. Schei.

Vantar med Coronamönster, av Lill C. Schei på Ravelry. (Foto Lill C Schei)

Här är exempelvis också Kath Hewitts mönster F**k Corona virus som en besvärjelse. Eller Irma Gramberg som använder sig av gullighetsmetoden för att göra smittan mindre skrämmande.

Kath Hewitts mönster F**k Corona virus finns också på Ravelry. (Foto Kath Hewitt)
En medvetet gullig filur blir ju mindre skrämmande, även om den föreställer ett Coronavirus…så resonerar iallafall Irma Gramberg på Ravelry. (Foto Irma Gramberg)

Sist men inte minst hittade jag detta ångestdämpande mantra häromdagen också…som liksom fastnade. Dont freak out dont freak out osv. Också med avsändare Julie Jackson @subversivecrosstitch.

Mantra från @subversivecrosstitch – aktuellt för många idag. (Foto Julie Jackson)
Keep the distance! Garntagg av @sibyllagun i sin helhet, finns vid Humlegården i Stockholm. (Foto Sibylla Nohrborg)
Vi kör ju #kurbitskalas månaden ut, tack alla som bidrar! Det är extra uppskattat dessa tider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *