Kurbits extravaganza

Åsa Westlunds fantastiska träskor står högt på min önskelista. Fattas annat, hennes moderna varianter av den klassiska träskon är i skinn och har äkta handmålad kurbits från Dalarna. Hon har gjort två kollektioner som hon kallar There Goes the Neighborhood, den första kom 2005 och denna senaste 2007.

London Midi, av Åsa Westlund. (Foto Åsa Westlund)
London Midi, av Åsa Westlund. (Foto Åsa Westlund)

Jag provade den första kollektionen utan ordentlig hälkappa, och se det gick inte, så tränad att gå i snygga men obekväma skor var jag inte. Jag väntar därför på förra årets kollektion, som har lite modifierad passform och därför känns mycket skönare.

London Mini i grått, med handmålad kurbits. (Foto Åsa Westlund)
London Mini i grått, med handmålad kurbits. (Foto Åsa Westlund)

Tyvärr har Åsa Westlund trassel med tillverkningen, men London midi i svart tänker jag mig att få, och finns exempelvis på Svensk Slöjd på Nybrogatan i Stockholm när de kommer i butik. I inläggets topp syns Åsa Westlunds modell London high, i rött.

 

9 comments

 1. Hej, Oj…. vilka fina träskor Du gör, Gun VD på Nils Olsson Har köpt andra sortering på Dina vackra träskor, finns det möjlighet att få köpa två par för ett bra pris (andra sortering, jag driver en konstfirma i dalarna.
  Storlek 39 vore tacksam för svar från Dej.
  MVH Marianne Welander
  Dalarna

 2. Hejsan! Jag har länge bestämt mig för att jag vill ha ett par kurbitsmålade klackskor, jag absolut avgudar dem. Men jag vet inte hur jag ska få tag på några. Har varit in på ”Svensk slöjds” hemsida och kollat men inte hittat något.
  Vet du hur jag skulle kunna få tag på några? Så skulle jag uppskatta den informationen mycket! Tack på förhand.
  Med vänliga hälsningar Louise.

  louise.fagerlund@hotmail.com

 3. Hej Louise!
  Klart du ska ha ett par träskor från Åsa! Jag träffade henne igår på inredningsmässan Formex, hon vann bland annat pris för bästa monter, det var ett roligt möte! Hon visade då upp sin nya kollektion, den kommer att finnas hos Svensk Slöjd framöver bland annat.

  På Åsas hemsida http://www.asawestlund.se finns det kontaktuppgifter till Åsa och hon har såklart koll på sina återförsäljare. Jag tipsar också om att du ringer eller besöker Svensk Slöjd, Nybrogatan 23 i Stockholm, telefon 08-663 66 50. Jag vet att de köper in skor regelbundet från Åsa.

  Hoppas du hittar ett par och blir lika nöjd som jag!
  /Frida

 4. Hej alla som försöker köpa träskor av Åsa och istället får prata politik – http://www.asawestlund.com är adressen! Det gick lite väl fort för mig när jag skrev adressen uppenbarligen. Så många gånger som jag varit inne där borde jag ju kunna den utantill, ursäkta slarvet!
  /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *