Kurbits extravaganza

Åsa Westlunds fantastiska träskor står högt på min önskelista. Fattas annat, hennes moderna varianter av den klassiska träskon är i skinn och har äkta handmålad kurbits från Dalarna. Hon har gjort två kollektioner som hon kallar There Goes the Neighborhood, den första kom 2005 och denna senaste 2007.

London Midi, av Åsa Westlund. (Foto Åsa Westlund)

London Midi, av Åsa Westlund. (Foto Åsa Westlund)

Jag provade den första kollektionen utan ordentlig hälkappa, och se det gick inte, så tränad att gå i snygga men obekväma skor var jag inte. Jag väntar därför på förra årets kollektion, som har lite modifierad passform och därför känns mycket skönare.

London Mini i grått, med handmålad kurbits. (Foto Åsa Westlund)

London Mini i grått, med handmålad kurbits. (Foto Åsa Westlund)

Tyvärr har Åsa Westlund trassel med tillverkningen, men London midi i svart tänker jag mig att få, och finns exempelvis på Svensk Slöjd på Nybrogatan i Stockholm när de kommer i butik. I inläggets topp syns Åsa Westlunds modell London high, i rött.