Kolla in slöjden i skogen!

slojdeniskogen.jpgKolla in Slöjden i skogen! Det här är en sida jag tittar till lite nu och då, kanske inte för att jag egentligen täljer eller arbetar med trä så mycket (nå, jag täljer ju aldrig om jag ska vara ärlig) men här finns oerhört rolig inspiration om man skulle vilja göra det. Beskrivningar med rubriker som ”De olika träslagen” (al, alm, ask, asp…), ”Vad slöjdar jag av?” och ”Vilka verktyg använder jag?” (borr, täljkniv, bandkniv, karvsnittskniv) är lockande, lärorik läsning och varvas dessutom med inspirerande och fina bilder.

Här kan jag lära mig hur jag hittar ett skedämne ur krokvuxet virke, vad jag kan använda en fnösketicka till och vad en vril är. Skulle jag dessutom komma igång finns det finfina beskrivningar på saker jag kan göra i olika svårighetsgrader. Läsningen av Slöjden i skogen känns beständig, genuin och äkta. Som saft och sommarlov när du var liten, då allt var möjligt och du var barfota och ute jämt och solen alltid sken. Kanske som prov på en värld du bara anat finns utan att veta hur du själv tar dig dit. Eller som en spännande kompis som lär dig göra något du inte visste du kunde göra själv.

Därför kollar jag in sajten med jämna mellanrum. Gör det du också! Kanske täljer vi en sked ur rak- eller krokvuxet virke tillsammans en dag.

3 comments

  1. Bra fråga! Du kan gå en kurs! Ett tips är att vända sig till hemslöjdskonsulenten där man bor (det finns minst två hemslöjdskonsulenter i varje län, en hårdslöjds- och en textilslöjdskonsulent) eller till sin egen hemslöjdsförening. I Stockholm håller hemslöjdsföreningen till vid Vasaparken, mitt i city. Och de täljer ju…har man tur får man kanske följa med dem ut i skogen och hämta sig lite virke, vore inte det schysst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *