En kväll full av grannlåt!

Ikväll finns det fina möjligheter att få lära sig mer om broderier, och kanske allra mest yllebroderier. En kväll full av grannlåt utlovas, då butiken Svensk Hemslöjd ikväll fylls med broderi, brodöser, garner, tyger och inspiration. Dessutom är det en broderikväll med stipendieutdelning.

Brodösen Eva Berg har fått Föreningen Svensk Hemslöjds broderistipendium i år och ikväll tar hon inte bara emot det, utan deltar också i ett samtal om broderi tillsammans med Gun Aschan, bland annat lärare i broderi på HV, samt Camilla Skorup.  Jag kommer också att vara på plats, vi håller på mellan fem och sju – kom, det blir kul! Och ta gärna med dig ditt eget broderi! Mer info om kvällen finns här.

Textilierna förvarades i kistor till vardags och togs fram för att läggas på stolar och bänkar då det skulle vara fest. Ur boken Yllebroderier från Hemslöjdens förlag. (Foto Lucas Gölén)
Textilierna förvarades i kistor till vardags och togs fram för att läggas på stolar och bänkar då det skulle vara fest. Ur boken Yllebroderier från Hemslöjdens förlag. (Foto Lucas Gölén)

Eva Berg är inte bara en rasande duktig brodös, hon medverkar i och ligger bakom en rad böcker i ämnet också, gärna med fokus på skånskt yllebroderi, se här  och här. Hon är verksam på Hemslöjden i Skåne, jag var där och hälsade på för lite mer än ett år sedan.

Åkdynor i en trave. Just så här staplades flera dynor ovanpå varandra. Ur boken Yllebroderier från Hemslöjdens förlag. (foto Lucas Gölén)
Åkdynor i en trave. Just så här staplades flera dynor ovanpå varandra. Ur boken Yllebroderier från Hemslöjdens förlag. (foto Lucas Gölén)

 

 

5 comments

  1. Hallå Charlotta, tack för att du lämnar kommentarer, det är väldigt uppskattat! Jag följer ditt arbete, är inne på sajten lite nu och då – roligt! Det kommer ett inlägg endera dagen:) Och det är lite så jag jobbar – jag blir så oerhört inspirerad till höger och vänster, och ibland kokar det liksom över och då testar jag själv. Men oftast med ett ganska halvsisådär resultat, fast jag tycker inte att det gör så mycket. Ofta är det liksom resan dit som är så häftig, rolig och spännande. Jag ger mig i kast med saker under devisen ”hur svårt kan det vara?” ibland får jag till det, ibland inte:) Oftast syr jag kläder och broderar korsstygn. Och har nyligen börjat virka lite smått. Men som sagt – det är lusten på vägen dit som driver mig framåt. Tack vare alla fantastiska kreatörer som finns därute!

   1. Hihi, jag tror att vi är lite lika! Jag vill också testa allt. Man blir inte jättebra på en sak men så roligt man har! Det är lusten som styr och man mår bra. Det är det som jag vill uppmuntra till med mitt arbete.
    Kul att du följer mig! Jag uppskattar verkligen din blogg som ger tips, idéer, vackra bilder och intressanta, välskrivna texter.

  1. Ja tack! Det blev en mycket trevlig och bra kväll med massa inspiration och massor av människor att prata broderi med, kalas! Eva var glad och det var intressant att lyssna på dem. Synd att du missade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *