Craftstore ny källa till DIY

Craftstore är en relativt ny bekantskap på webbshopsarenan inom de alltmer växande områdena hantverk och DIY. Craftstore startade i våras och drivs från Gislaved av Charlotta Hurtig och hon är duktig på att ta in nya kreatörer i sitt stall, det börjar bli en hel del svenska och utländska hantverkare nu.

Nyligen presenterade hon slöjdaren Lotta Cole, som med ursprung från Dalarna flyttat till London, där hon nu verkar. I björk och tall gör från familjens gård i Dalarna gör hon saker för hand.

Stepping Block Trivets, grytunderlägg av Lotta Cole hos Craftstore. (Foto Lotta Cole Design)
Stepping Block Trivets, grytunderlägg av Lotta Cole hos Craftstore. (Foto Lotta Cole Design)

Jag får veta att Lotta Cole är utbildad och jobbar som inredningsarkitekt i London, och att hennes hantverk har funnits i familjen sedan länge. Det där magiska sprittet i fingrarna verkar vara något som också Lotta Cole drabbats av – och det är ju tur kan man säga, eftersom hon gör så här stiliga produkter!

Ljust trä i kombination med klara starka färger. Det behöver inte vara mer komplicerat än så, jag gillar det mycket.  Craftstore är den första svenska återförsäljare Lotta Cole har, se mer av utbudet här.

 Väggklocka, Kuckeliku Clock av Lotta Cole hos Craftstore. (Foto Lotta Cole Design)
Väggklocka, Kuckeliku Clock av Lotta Cole hos Craftstore. (Foto Lotta Cole Design)

Och tanken med Craftstore? Så här beskriver Charlotta sin affärsidé: ”Med lång erfarenhet av olika typer av hantverk vet vi vilken positiv effekt ett kreativt skapande har för den som utför det. Det vill vi främja genom att vara en kanal för hantverkare att nå ut med sina alster. Vi vill erbjuda hantverksprodukter med en design och ett uttryck som känns nytt och modernt. Gärna traditionella tekniker men med en ny vinkling.”

Kolla in sajten för mer info, kolla också in bloggen som finns här.

Hang me up board av Lotta Cole. (Foto Lotta Cole Design)
Hang me up board av Lotta Cole. (Foto Lotta Cole Design)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *