Nygammalt från Udda Kuddar

Häpp! En kurbitskudde. (Foto Udda Kuddar)
företaget Udda Kuddar förvandlar gammalt till nytt.  (Foto Udda Kuddar)
Företaget Udda Kuddar förvandlar gammalt till nytt. (Foto Udda Kuddar)

Ytterligare mejl med vårnyheter har kommit till mig. Denna gång från Udda Kuddar, där en rad nygamla produkter finns hemma. Bakom företaget Udda Kuddar finns Lena Bergman i Västerås, jag träffade på henne här för första gången, då hon var relativt nystartad. Nu lite mer varm i kläderna gissar jag, men konceptet är detsamma.

Hon letar textilier, broderier och stuvar på loppisar, hos släktingar och vänner och så komponerar hon ihop det till nya grejor. Lena Bergman säljer också sina produkter på Signerat.

Strålande påfågel, fatta vilket jobb någon lagt ner! Fågeln får nytt liv hos Udda Kuddar. (Foto Udda Kuddar)
Strålande påfågel, fatta vilket jobb någon lagt ner! Fågeln får nytt liv hos Udda Kuddar. (Foto Udda Kuddar)

Det finns en hel del i den här återbruksgenren, men visst är det ju en tacksam nisch? Kuddar går det ju som bekant aldrig att ha för många av. Frederique Morrel är väl den mest dramatiska och udda kanske, men också Cecilia Wendin och Guldspira har samma idé.

Häpp! En kurbitskudde. (Foto Udda Kuddar)
Häpp! En kurbitskudde. (Foto Udda Kuddar)

2 comments

  1. Den idé fick jag också för någon månad sedan när jag var på loppis och såg så många virkade dukar som kostade så lite, så lite. Och tänkte också att ”Vilket jobb någon lagt ned på detta.” Men jag köpte inga dukar, det har stannat vid en tanke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *