Nytt liv åt mormors broderi

Dags att ta ett samlat grepp på firma Frédérique Morrel tycker jag. Deras fantastiska tapetbroderier har florerat bland bloggare under sommaren, och jag är på tok för förtjust för att inte skriva om dem.

Allt verkar rätt: återvinning av befintligt broderi – check – ta tillvara och uppvärdera gammal teknik – check – nytt användningsområde för gamla bonader – check… och inte minst; stilfullt och stylish behandlat så det blir intressant – check.

Okej, för den som inte förstår vad jag pratar om – Frédérique Morrel var bekymrad över att hennes gamla mormors broderier kastades eller inte kom till användning vid hennes bortgång, nytt användningsområde behövdes för de gamla bonaderna. Idag gör firma Morrel nytt av vintage-broderi, ger de gamla tapeterna nytt liv och nytt utseende genom att lappa ihop motiven med andra motiv, som ett lapptäcke av broderier kan man väl säga.

Och så vips hamnar de gamla arbetena inte bara som här på kuddar, fotpallar och puffar, även lampskärmar, pennfodral, brickor och nyckelringar blir utsmyckade. Kolla in hemsidans alla galna produkter! Här ovan är ett axplock av vad jag gillar bäst.

6 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *