Young Designers på Formex: textiltryck och udda kuddar

Kerstin Mächs och Amanda Boierth framför sin textila kärlekshistoria, gestaltad i tavlor och kuddar. (Foto Kurbits)
Kerstin Mächs och Amanda Boierth framför sin textila kärlekshistoria, gestaltad i tavlor och kuddar. (Foto Kurbits)

Det kommer nog inte att undgå någon det här med årets bröllop, det börjar sjunka in efter en rundtur på Formex. Därför blir jag glad över smarta, intressanta och roliga bröllopsgrepp. I Young Designers-avdelningen stod Kerstin Mächs och Amanda Boierth. De går på Danmarks Designskola i Köpenhamn och presenterar sitt gemensamma kandidatprojekt på mässan – Drottningholm Ockelbo – en textil kärlekshistoria.

En textil kärlekshistoria; Första mötet - Skilda världar - Daniels nya liv. Tryck av Kerstin Mäschs och Amanda Boierth.
En textil kärlekshistoria; Första mötet - Skilda världar - Daniels nya liv. Tryck av Kerstin Mäschs och Amanda Boierth.

Gemensamt har de tecknat trycket i 20-sekundersintervaller, för att på så vis få fram en ny stil som kommer från dem båda. Inspirationen kom precis efter att kronprinsessparet eklaterat sin förlovning såklart. Det är som en liten textil saga de berättar. Läs hela berättelsen på deras hemsida!

I rampljuset - In i evigheten. Textil saga av Kerstin Mächs och Amanda Bioerth.
I rampljuset - In i evigheten. Textil saga av Kerstin Mächs och Amanda Boierth.
Lena Bergman framför sina udda kuddar på Formex. (Foto Kurbits)
Lena Bergman framför sina udda kuddar på Formex. (Foto Kurbits)

Lena Bergman fanns också i Young Designers-montern, med sitt företag Udda kuddar. Det är precis vad det låter – gamla kuddar som ingen vill ha ger Lena Bergman nytt liv med hjälp av saxen. Hon kombinerar ihop gamla korsstygn, 80-talsmönster, retrotyger och ordspråk så det står härliga till.

Hon berättar att hon haft sitt företag i ett år ungefär, att hon enligt egen mening inte alls kan handarbeta, och att hon bara gör just kuddar. Inget annat. Men roliga sådana, så det lär hon nog hålla på med ett tag till. Materialet hittar hon på loppisar, hos släkt och vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *