Inextex på Murberget, Kurbits är på plats!

Estniska vantar, säkerligen inspiration för många i projektet Inextex. (Foto Länsmuseet Västernorrland)
Estniska vantar, säkerligen inspiration för många i projektet Inextex. (Foto Länsmuseet Västernorrland)

Det har varit lite stiltje här ett par dagar, jag håller på att förbereda mitt första Kurbitsföredrag! Spännande! Jag ska prata på Länsmuseet Västernorrland i Härnösand imorgon tisdag,  i samband med öppnandet av en intressant textil utställning, Inextex.  Länsmuseet har ett pågående internationellt textilt samarbete med textila samlingar från Kaposvar i Ungern, Cuic i Rumänien och ön Muhu i Estland.

Inextex står för Innovative exchange of knowledge, experiences and methods based on cultural heritage of textile (!) och projektets syfte är att utveckla nya inlärningsmetoder för att ta tillvara på kunskapen kring textilarv, för att skapa moderna produkter. Det tror jag blir roligt att se, jag hoppas på många nya spännande föremål. Det som öppnas imorgon är de svenska deltagarnas arbete, de har arbetat med inspirationsmaterial från svenska och estniska samlingar. Den stora slututställningen med hela projektets deltagarländer äger rum i Ungern i oktober. Ja, läs mer om hela härligheten vetja, här finns också en del kring det seminarium där jag ska medverka.

Jag ska prata om Kurbits och om tankar kring den samtida och framtida slöjden. Jag har laddat med hur många fina bilder som helst, och slipar just nu på detaljerna. Önska mig lycka till, på återhörande på onsdag då jag säkert har många fina bilder från utställningen att visa. Hej!

3 comments

  1. Vad kul det låter hoppas du delar med dig av det föredraget här på din Kurbits-sida så vi får höra mer om det. Lycka till. Din sida är verkligen bra, en sida som jag länge saknat. Jag återkommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *