Nytt projekt från Gerillaslöjdsfestivalen: 1 meter mening

Kolla in det här, nu är vi på gång med ett nytt gemensamhetsverk i Gerillaslöjdsfestivalen! Tidigare har vi hållit festival, klätt in en bro och gjort en 11 meter lång matta av garnbollar – och nu detta! Så här beskriver vi själva projektet:

 1 meter mening är ett nytt gemensamhetsverk från Gerillaslöjdsfestivalen, där vi bjuder in alla att tillsammans skapa textila remsor där var och en ger uttryck för tankar, drömmar och kreativitet. Remsorna kommer sedan att sättas upp tillsammans längs vajrar där besökare bjuds in att vandra genom allas våra tankar och funderingar. På så vis skapar vi en gemensam textil vandring där vi för en stund får komma varandra nära. Därför är också temat gemenskap.

Gerillaslöjdsfestivalens nya projekt heter 1 meter mening, där vi bjuder in alla att uttrycka sin åsikt på en meter textil. Vad vill du berätta? (Foto Gerillaslöjdsfestivalen)

Så här gör du för att vara med:

  • Gör en, eller flera, remsor. Längd på remsan är 1 meter. Till det behöver du lägga till ytterligare 7 cm som vi kan använda för att hänga upp remsan med. Bredd på remsan är 5-10 cm.
  • Remsan ska vara i textil material, du väljer själv vilket.
  • Dekorera remsan med text, mönster, olika material eller vad du själv kommer på.
  • Skicka din remsa senast den 21 maj till adressen: Maria Yvell, Skarpnäcks allé 21, 128 35 Skarpnäck

1 meter mening kommer att hängas upp i Hjo under perioden juni-september, 2021, i samband med att Kulturkvarteret i Hjo visar en utställning om Gerillaslöjd.

Hjälp oss gärna att sprida projektet, alla som vill får medverka. Gör en remsa tillsammans, gör en själv, gör många. Låt fler veta vad du har på hjärtat, vad är viktigt för dig? Vad vill du berätta om?

Alla tekniker är tillåtna, det viktiga är att själva måttet på textilen är densamma (se illustration ovan).

Här finns en pdf att ladda ner och sprida vidare >>

Följ projektet via Gerillaslöjdsfestivalens kanaler, på instagram och på Facebook. Mer om festivalen finns här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *