Ny säsong av Form&frukost – välkomna Afroart!

Nu är vi igång igen jag och trendexperten Stefan Nilsson – fjärde säsongen av Form&frukostScandic Anglais i Stockholm är inbokad och vi bjuder på tre tisdagsgäster för våren.

Först ut – nu på tisdag 4:e april!!! – är Afroart. Butiken, företaget, stiftelsen bakom och idén om att kunna agera både globalt och lokalt med sin design och sitt hantverkskunnande, och samarbeta med utövare för att skapa fler arbetstillfällen och en global hantverkscommunity. Det har varit Afroarts värld i 50 år – jepp ,de firar ett ansenligt jubileum i år – och det är vi nyfikna på.

Med oss på scenen har vi en av de sex delägarna – textilformgivare Gunilla Lundberg. Så här presenterar vi tisdagens program:

Första gästen ut denna fjärde säsong är Afroart som säljer hantverk från Afrika, Asien och Latinamerika. Med oss på scenen har vi Gunilla Lundberg som är en av de sex textildesigner som idag formger butikens produkter med utövare i utvecklingsländerna. Vi är nyfikna på hur det går, om synen på hantverk och design från Afrika, Asien och Latinamerika förändrats, och även hur Afroart har utvecklats sedan dessa sex formgivare tog över 2003. Vi vill gärna veta mer om konstellationen formgivare i Afroart, deras arbetssätt och samarbete, samt hur de ser på framtiden för hantverket och den bransch de är en del av.

Form&frukost,  klockan 08.00-09.00, är som vanligt gratis men du behöver boka din plats – mejla oss på info@formfrukost.se. Välkommen!

Ytterligare de tisdagar som gäller i vår är:

25 april: gästas vi av Felix och Ragnar från Täljogram, som ju ni Kurbitsläsare är bekanta med. Superkul!

16 maj: kommer Kieran Long, nytillträdd överintendent på ArkDes till oss, spännande!

Alla bilder är hämtade från Afroarts hemsida, se här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...