Täljogram ger dig täljningen på posten

Alltså, ni som följt mig under det senaste året vet att jag är en glad och ivrig nybörjartäljare, så när det lanseras nyheter som riktar sig till hobbytäljare går jag igång direkt. Jag är oerhört nyfiken på att se hur ett Täljogram kommer att landa och tas emot på marknaden, för jag tycker att det är en så himla spännande idé. Hur kommer det att funka? Få trä på posten liksom? Kommer man att tälja mer? Blir man låst till ett projekt på gott eller ont? Får man mersmak? Hur är det att tälja i färskt trä? Jag är genuint spänd på att se mottagandet.

Täljogrammet lanseras på Formex nästa vecka, men redan nu finns sajten uppe med de olika alternativen som erbjuds – ett startpaket med verktyg för att komma igång, eller en prenumeration på olika antal månader. Träet i lådorna är vaakumförpackat (fiffigt!) och kommer med instruktioner och uppgifter, se mer här.

Täljograms startlåda innehåller de verktyg du behöver för att komma igång, samt vaakumförpackat trä. (Foto Täljogram)
Täljograms startlåda innehåller de verktyg du behöver för att komma igång, samt vaakumförpackat trä. (Foto Täljogram)

Bakom Täljogram står Felix Wink som är trähantverkare och designer, samt Ragnar Kierkegaard Suttner som är kreatör och copywriter. Felix känner ni igen som slöjdare bakom en hel del spännande projekt inom hemslöjden, och en del av er träffade honom här, som slöjdare på Formex. De är båda placerade geografiskt i Västerbotten, och hämtar virket till Täljogram ur egna skogar. Och en viktig del i idén är just det färska träet, eftersom det finns olika sätt att tälja,  i färskt eller torkat trä – det är ju en stor skillnad. Det färska träet ger en mer följsam och lättarbetad täljupplevelse, menar Täljogrammets grundare.

Tre månader, sex månader och ett år kan du teckna en prenumeration på. Leveransen av den första lådan kommer i mars. (Foto Täljogram)
Tre månader, sex månader och ett år kan du teckna en prenumeration på. Leveransen av den första lådan kommer i mars. (Foto Täljogram)

”Allt som krävs för att njuta av täljning är en vass kniv och en färsk träbit” som de säger – men ibland är det där den svåraste biten – materialet, hur ska jag göra? Var ska jag hämta det? Vilken kniv behöver jag?  Jag vet – det finns en massa expertkunskap att hämta också, ur böcker och på Youtube, och jaa, hur svårt kan det vara att gå ut i skogen och hämta material, det är ju själva tjusningen och allt det där, men jag blir ändå alltid så glad när det satsas och tänks nytt inom slöjden. För ibland är det en knuff i rätt riktning som gör att hela härligheten börjar rulla, glöm inte det!

Mer information finns här.  Och kolla in Täljogram även på facebook eller på Instagram.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *