Följ med oss på Slöjdkryssning!

Är inte det här årets julklapp så säg? Ett dygn till havs med slöjd och hantverk mellan Sverige och Finland. Följ med oss från Görbart på Slöjdkryssning! Västerbotten slöjd arrangerar tillsammans med finska Hantverkets hus Loftet ett fullmatat program från Umeå till Vasa och tillbaka igen, med workshops, föreläsningar och även en rad slöjdare och hantverkare som säljer sina alster.

Dessutom finns då allstå vi, jag och Erika Åberg som utgör Görbart, med på resan, och med oss har vi filmen Yarn:the Movie. I en riktig biograf ombord samlas vi för att introducera filmen och belysa innehållet ihop. Vi tittar givetvis på filmen i handarbetsvänlig belysning och avrundar med samtal med inbjudna gäster.

28-29 januari 2017 kastar vi loss! Då går Slöjdkryssningen av stapeln mellan Umeå och Vasa. Görbart är med och visar filmen Yarn: the Movie - kom och var med oss!
28-29 januari 2017 kastar vi loss! Då går Slöjdkryssningen av stapeln mellan Umeå och Vasa. Görbart är med och visar filmen Yarn: the Movie – kom och var med oss!

Med ombord finns också en rad workshopledare som inspirerar, instruerar och gör så att du kan prova på – bland annat att göra en himmeli! Jajemän! Ingen mindre än Eija Koski finns på plats för att hålla workshops. På programmet står också ullspinnning, stickning samt 3D-programmering – superspännande. Och dessutom föreläsningar! Jomenvisst – Jim Björni och Lee Esselström från Yle/SVT-programmet Strömsö medverkar till exempel.

Allt detta och mycket mer ombord alltså – läs mer om hela programmet som utgår från Umeå här! Och mer information om det finska praktikaliteterna finns här (från Vasa är detta en dagkryssning, se länk). Hoppas vi ses!

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *