Följ Skapismens Julauktion

Det är nästan så att jag vill lägga bud på allt själv och inte tipsa om Skapismens pågående Julauktion, men då skulle ju å andra sidan kanske många gå miste om Ulrika Roslund Svenssons slöjd, och det vore tråkigt. Jag är så väldigt förtjust inte bara i hennes slöjdade alster utan också hennes förhållningssätt till sitt slöjdande, till hantverket i stort –  där teori och praktik samsas så fint – och hennes sätt att praktiskt utföra sitt arbete. Jag skrev ett långt inlägg om detta och om Ulrikas arbete tidigare, se här. 

Ulrika Roslund Svensson julauktionerar ut sitt arbete, bland annat denna fantastiskt fina pall i massiv al och äggoljetempera.  Vill du vara med? Följ Skapismen på Instagram eller Facebook, där julauktionens regler finns listade. (Foto Ulrika Roslund Svensson)
Ulrika Roslund Svensson julauktionerar ut sitt arbete, bland annat denna fantastiskt fina pall i massiv al och äggoljetempera. Vill du vara med? Följ Skapismen på Instagram eller Facebook, där julauktionens regler finns listade. (Foto Ulrika Roslund Svensson)

Jag tänker mig att hon bor kvar i sin stuga på Västgötaslätten, så var det sist vi hade kontakt iallafall, och att hon nu behöver vinterbona sin verkstad och därför säljer sina arbeten. Kort och gott. Julauktionen pågår via Instagram och Facebook, och Ulrika lägger upp ett antal objekt varje vecka, fram till jul.

"Händer" skulptur i massiv björk, av Ulrika Roslund Svensson. Ingår i den pågående julauktionen. (Foto Ulrika Roslund Svensson)
”Händer” skulptur i massiv björk, av Ulrika Roslund Svensson. Ingår i den pågående julauktionen. (Foto Ulrika Roslund Svensson)

Auktionerna avslutas varje lördag och som sagt, alla intäkter går till hennes verkstad. Här är några av de objekt som är till salu den här veckan, kolla in varje ny vecka då fler arbeten kommer upp allteftersom.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *