Umeåbor – garnbomba med Julia Rio i helgen!

På lördag finns det möjlighet för alla ni som bor eller befinner er i Umeå att vara med och garnbomba fasaden till Ordenshuset i stan. Hela huset ska kläs in och det med hjälp av en massa garn. Var med och hjälp till du med! Du kan sticka och virka bidrag, samt vara med och slakta den 400 meter långa halsduk vars material bland annat ska ingå i taggningen.

Det är NBV i Umeå som bjudit in garntaggaren och gatukonstnären Julia Riordan, som jag skrivit en del om tidigare, se här  – Julia taggar runt om i landet, och gör installationer i garn liksom med hjälp av sprayfärg. Nu är hon på plats i helgen för att hålla workshop och även för att färdigställa själva fasaden. Läs mer om evenemanget här! 

Kulturhuset i Vällingby har numera den här utsmyckningen - den färdigställdes förra veckan och är signerad Julia Riordan. (Foto Julia Riordan)
Kulturhuset i Vällingby har numera den här utsmyckningen – den färdigställdes förra veckan och är signerad Julia Riordan. (Foto Julia Riordan)

Och ni som är i krokarna, gå förbi och se hur huset får annan karaktär under söndagen. Garanterat färggrant och fint. Julia avslutade i förra veckan en maffig installation på Kulturhuset i Vällingby, se så spännande! Kolla också in sajten, där hon också lämnat spår av garn efter sig.

Hon blandar ofta färg och garn i sina offentliga arbeten, se mer av detta verk och annat som hon gör på instagram, @juliarioknit – det är därifrån dessa två fantastiska bilder kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *