Möbelmässan: talang!

Det var alltså en tydlig vurm för materialet och redovisandet av tekniken i gårdagens inlägg, och det är väl något som är tydligt på möbelmässan generellt. Det är helt enkelt roligt att gå där och bli inspirerad i materialväg. Och därför – utan större åthävor – kommer här en mängd bilder med lite av talangfulla favoriter helt enkelt, håll till godo!

Lisa Hillard. Alltså, oj vad jag gillar Lisa Hillard. Det finns liksom så mycket som är så spännande med hennes formspråk. Materialvalet och funktionen, men kanske framförallt humorn. Mycket bra. Hon var en av de utvalda i mässans Twelve,  tolv etablerade formgivare visade upp sig. (Foto Kurbits)
Alltså, oj vad jag gillar Lisa Hilland. Det finns liksom så mycket som är så spännande med hennes formspråk. Materialvalet och funktionen, men kanske framförallt humorn. Mycket bra. Hon var en av de utvalda i mässans Twelve, tolv etablerade formgivare visade upp sig. (Foto Kurbits)
David Taylor på Konsthantverkarna, strålande fint! (Foto Kurbits)
David Taylor på Konsthantverkarna, strålande fint! (Foto Kurbits)

 

Twistin of Sweden, som använder sig av både annorlunda material och vävtekniker för att komma åt något alldeles extra - någonslags kärna inom textilen. Här är det gummi som hamnat i vävstolen. (Foto Kurbits)
Twistin of Sweden, som använder sig av både annorlunda material och vävtekniker för att komma åt något alldeles extra – någonslags kärna inom textilen. Här är det gummi som hamnat i vävstolen. (Foto Kurbits)
Se här! Emma Olbers! Jag träffade formgivaren Emma Olbers som ligger bakom en rad fantastiskt fina produkter. Hon hade precis fått Elle Interiörs Award Årets Stjärnskott 2013, vilket förstås är välförtjänt, även om jag nog tycker att hon är lite för etablerad för det epitetet. Men som hon sa själv "de tyckte nog att jag gjorde extra många bra grejor förra året". Och det stämmer ju. (Foto Kurbits)
Se här! Emma Olbers! Jag träffade formgivaren Emma Olbers som ligger bakom en rad fantastiskt fina produkter. Hon hade precis fått Elle Decoration Swedish Design Award 2014,  som årets stjärnskott, vilket förstås är välförtjänt, även om jag nog tycker att hon är lite för etablerad för det epitetet. Men som hon sa själv ”de tyckte nog att jag gjorde extra många bra grejor förra året”. Och det stämmer ju. (Foto Kurbits)

Emma Olbers sitter exempelvis i sin senaste skapelse, den här stolen är helt igenom miljövänlig, utan stoppning eller sådant som inte går att tvätta eller byta ut. Det är ju något av Emmas signum, att jobba med lokala transporter, godkända material och resurssnåla tekniker. Det går för övrigt att läsa mer om Emma Olbers i vår app Wood – the Core of Scandinavian Design, kolla här.

Textilier från Matilda Ekström och Amanda Boierth. (Foto Kurbits)
Textilier från Matilda Ekström och Amanda Boierth. (Foto Kurbits)

Ni minns kanske Matilda och Amandas fantastiska textil Körsbärsregn från i höstas? På Formex i januari i år lanserades det hos Klippan, verkligen roligt att det är satt i produktion. Dessa mönster hade duon med sig redan i höstas, och nu lanserar de den här kollektionen på bred front. Det är ett gemensamt skissande som lett fram till ett uttryck som man nog vid det här laget får säga landat som deras gemensamma. Fina färgskalor, spännande mönstring, fin matchning mellan de olika mönstren också.

Ytterligare ett välbekant textilansikte är Hanna Dalrot, som välförtjänt fick gott mottagande av sitt examensarbete från Beckmans i våras.
Ytterligare ett välbekant textilansikte är Hanna Dalrot, som välförtjänt fick gott mottagande av sitt examensarbete från Beckmans i våras. (Foto Kurbits)

Det är ett riktigt spännade projekt och jag ser fram emot att det ska komma i produktion. Hanna har ägnat hösten åt att arbeta på Ikea, då hon fick ett arbetsstipendium för sin kollektion tidigare. Ska bli roligt att se var hon tar vägen med detta. Tycker ni att Hanna känns välbekant? Visst, hon ligger ju också bakom Viltra design förstås!

Strålande fint! (Foto Kurbits)
Strålande fint format fanér. Dent Wood från Blå Station.  (Foto Kurbits)

 

Esmé Alexander från Konsthantverkarna. Den här vill jag ha hemma. Det är ofta så med Esmés saker tycker jag. (Foto Kurbits)
Esmé Alexander från Konsthantverkarna. Den här vill jag ha hemma. Det är ofta så med Esmés saker tycker jag. (Foto Kurbits)

 

Och avdelningen vill ha vill ha. Lisa Hilland igen. Armband och väska i läder. Ååh. (Foto Kurbis)
Och avdelningen vill ha vill ha. Lisa Hilland igen. Armband och väska i läder. Ååh. (Foto Kurbits)
Åja, det var värst vad jag landar på läder. Det finns dock väldigt mycket av den varan och det är förstås roligt då jag gillar det. Här ett fint skåp från småländska A2. (Foto Kurbits)
Åja, det var värst vad jag landar på läder. Det finns dock väldigt mycket av den varan och det är förstås roligt då jag gillar det. Här ett fint skåp från småländska A2. (Foto Kurbits)

 

2 comments

  1. Pingback: Publications |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *