Wood – the Core of Scandinavian Design

Men visst, ni känner kanske igen vår app som vi gjorde under förra året? Nu har vi gått igenom den och uppdaterat det tekniska, och passade samtidigt på att byta omslag och lägga till lite extra material.

Vi har gjort appen inom ramen för Hemstilat, den inredningstidning som jag ju tillsammans med min man driver. Vi är dock ett helt kollektiv bakom den här appen, det har verkligen varit ett äventyr att göra den och superkul att jobba med så många duktiga människor, det känns verkligen roligt att relansera!

Nu är den uppdaterad, vår app Wood - the Core of Scandinavian Design, by Hemstilat. Kolla in den och köp den i Appstore! (Illustration Hemstilat)
Nu är den uppdaterad, vår app Wood – the Core of Scandinavian Design, by Hemstilat. Kolla in den och köp den i Appstore! (Illustration Hemstilat)

Appen är gjord för din Ipad och den är på engelska eftersom vi tror att hela världen är intresserade av vad vi här i norr tycker och tänker om trä, skogen, design och hantverk. Vi tänker oss att träet är en del av den svenska folksjälen.  Och jepp, en del av er kanske vet och minns – den handlar alltså bara om trä.

Vi har gjort den här appen för dem som är nyfikna på vår inställning till träet, skogen, materialet,  känslan och till och med ljudet av trä. Läs mer om Wood – the Core of Scandinavian Design här.

Och sprid gärna ordet förstås, vi blir glada om appen kan ta sig utanför landets gränser och bidra till en annan bild av skandinavernas känsla för trä.

Lite inspiration ur appen - vi beskriver bland annat skogen och produkterna som kommer ur respektive träslag. (Foto ur Wood by Hemstilat)
Lite inspiration ur appen – vi beskriver bland annat skogen och produkterna som kommer ur respektive träslag. (Foto ur Wood by Hemstilat)

Vi har haft fullt upp på sistone, en del arbete med appen förstås, men också med en hel del annat. Manusvända två har gått till förlaget och i augusti kommer min bok om gerillaslöjd ut – fantastiskt roligt!

Och med det kära vänner, tänkte jag ta lite semester från bloggen, vi hörs i slutet av nästa vecka! För nu ska jag ladda batterierna en smula med familjen, det blir fint det. Kolla in appen så länge!

Sju fantastiska kreatörer har gjort om var sin Ikeapall i appens DIY-avdelning. Och vilka spännande resultat! (Foto ur Wood by Hemstilat)
Sju fantastiska kreatörer har gjort om var sin Ikeapall i appens fullmatade DIY-avdelning. Och vilka spännande resultat!  (Foto ur Wood by Hemstilat)

 

Ytterligare ett exempel från vår DIY-avdelning med en massa bra beskrivningar på saker du hemstilar ihop själv därhemma. (Foto Anna-Karin Murén ur Wood by Hemstilat)
Ytterligare ett exempel från vår DIY-avdelning med en massa bra beskrivningar på saker du hemstilar ihop själv därhemma. (Foto Anna-Karin Murén ur Wood by Hemstilat)
Vi har träffat tre träälskare - Emma Olbers, Finn Ahlgren och Gunnar Dahl från Snickeriet. Vi har frågat dem om den svenska folksjälen måntro är gjord av trä? (Foto ur Wood by Hemstilat)
Vi har träffat tre träälskare – Emma Olbers, Finn Ahlgren och Gunnar Dahl från Snickeriet. Vi har frågat dem om den svenska folksjälen måntro är gjord av trä? (Foto ur Wood by Hemstilat)
Vi har också intervjuat Ingmar Bergmans arkitekt och fått veta en massa spännande om huset på Fårö...(Foto ur Wood by Hemstilat)
Vi har också intervjuat Ingmar Bergmans arkitekt och fått veta en massa spännande om huset på Fårö…Arkitekten Kjell Abramson fyller 90 i år och var kontrakterad att bygga om på Dramaten  när Bergman var teaterchef. Snart blev han inkallad till Bergman som hade köpt en tomt på Fårö som han ville bebygga…läs hela artikeln i appen!  (Foto ur Wood by Hemstilat)

 

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *