Kurbits på Tonspråk

Idag håller jag till i Vänersborg hela dagen, då jag är inbjuden hit för att prata gerillaslöjd. Jag tillsammans med en rad andra ska inspirera lärare inom estetiska ämnen från Vänersborg med omnejd, konferensen Tonspråk är en stor och mycket ambitiös satsning, så det är verkligen roligt att få vara en del av detta.

”Konst, kultur och skapande verksamhet är en viktig del av livet. Tonspråk är konferensen som kopplar ihop forskning och praktik. Konst och kultur är inte bara kul och bra att stoppa in när eleverna behöver en paus i arbetet, utan har sin plats i alla ämnen i skolan” skriver de på sin sajt om själva konferensen, helt rätt och en mycket bra utgångspunkt, eller hur?

Jepp, jag pratar förstås garngraffiti, craftivism och DIY idag på Tonspråk i Vänersborg. (Foto Masquerade)
Jepp, jag pratar förstås garngraffiti, craftivism och DIY idag på Tonspråk i Vänersborg. Här är det Masquerades tagg, och i toppen är det polska Olek som parafraserat en av graffitikonstnären Banksys taggar, här i garn. (Foto Masquerade)

Temat för året är Wow ’n Flow, och gissa om jag är i gott sällskap! Anne Bamford är professor vid School of Arts i London och kommer att prata utifrån sin bok The Wow-factor om hur skapande verksamhet förbättrar elevers arbets- och inlärningsmiljö. Och pianisten och professorn i kognitiv neurovetenskap, Fredrik Ullén, kommer att prata flow och hur vi skapar mer av den varan i vardagen. Jag tillför tankar om kreativa görare som manifesterar sina åsikter genom handarbete, och om hur görandet får oss att visa vilka vi är och åstadkomma skillnad.

Utöver detta är det en rad medverkande kulturpedagoger, inspiratörer och teoretiker som håller workshops, det är ett oerhört digert program, kolla in det hela här!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *