Med kärleksört och rönnbär på tråden

Jag fick kontakt med svenska Twistin, som består av Anne Elmdahl och Elisabeth Johansson, i slutet av förra veckan. Och jag fick höra att den mycket spännande duons produkter nu precis i helgen och i början av denna vecka varit på plats i Milano och  VERDEarchitettura.
Twistin of Sweden är en fin framgångssaga som på ett smakfullt sätt gifter ihop materialkunskap och handaskicklighet med en stor portion nyfikenhet och mod. Genom ett trollslag får man produkter i allsorts skira, kraftfulla, annorlunda, vackra och mycket egna utföranden, de lanserade sina produkter tidigare i år, se här.
En av Twistins skisser till de nya produkterna, vävar som består av kärleksört, physalis och rönnbär bland annat. (Skiss Twistin)
Vävar från Twistin som består av kärleksört, physalis och rönnbär bland annat. (Design och skiss av  VERDEarchitettura.)

Anne berättar att de nu alldeles nyligen fått till att genomföra ett spännande samarbete med två landskaps- och trädgårdsarkitekter och genom dessa har Twistin visat handvävda väggpaneler i papper och naturmaterial som  som rönnbär, physalis och kärleksört som vävts samman med papperssnören.  Jag bad att få veta mer om deras samarbete:

”Vi träffade Marzia och Silvia redan 2012 på vår första utställning i Milano och vi kände direkt att det här var intressanta människor. Vi har tidigare också träffats i Turin och Milano och så föddes idén att arbeta i naturmaterial och att jobba med paneler som går att använda i inredningar inomhus. Dessa två landskaps- och trädgårdsarkitekter arbetar mycket med terrasser och någonstans där i gränslandet är våra produkter intressanta. Det roliga är att dessa material verkar locka mer i Sydeuropa än här uppe i Norden. Vi har kanske så stor tillgång till av natur runtomkring oss att det inte är lika märkvärdigt för oss här.”

En av Twistins skisser till de nya produkterna, vävar som består av kärleksört, physalis och rönnbär bland annat. (Skiss Twistin)
Vävarna blandar naturmaterial och kombinerar det med handgjorda tekniker. (Design och skiss VERDEarchitettura)

Hur man väljer material och varför är en intressant process att följa. Detta samarbete med VERDEarchitettura är bara ett spännande spår för duon gissar jag. Samtidigt ligger ju just naturnära material, handgjorda tekniker och kvalitetsmässiga produkter dem varmt om hjärtat. Twistin åker vidare mot en ny mässa om ett par veckor, och deltar då i Dutch Design Week i Eindhoven.

 

 

2 comments

  1. Verdearchitettura är ingen mässa utan en arkitekturfirma bestående utav två väldans duktiga landskapsarkitekter. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *