Bra miljöval från Rethink Design

Gårdagens klänning i pasta-och kaffeförpackningar kanske inte mångfaldigas eller bärs till vardag, trots dess briljanta återbrukstema. Idag stannar vi kvar på samma tema, men kanske  med något av  mer användarvänlig fokus.

Kläder och asseccoarer från Göteborgsbaserade företaget Rethink Design, som drivs av Linda Winroth. (Foto alla bilder i inlägget: Moa Westerdahl, Ante Johansson, David Jerner, Weronica Ziemann)
Kläder och asseccoarer från Göteborgsbaserade företaget Rethink Design, som drivs av Linda Winroth. (Foto alla bilder i inlägget: Moa Westerdahl, Ante Johansson, David Jerner, Weronica Ziemann)

I Göteborg har företaget Rethink Design sin bas, det är Linda Winroth som ligger bakom dessa återbrukade produkter. Här designar, utvecklar och syr hon en del av produkterna, ytterligare producenter av hennes produkter står Samhall i Mölndal för. Det är alltså ett helt svenskproducerat sortiment gjort av återanvända textilier och kläder, med liten miljöpåverkan. Det är verkligen en win win för alla. En kollektion i liten skala ger ju också det där unika som vi ju gärna jagar till oss själva eller till våra hem.

Rethink Design har funnit sedan 2009, kolla in de fina bilderna, visst ser det lockande ut?  Här finns både omsydda kläder och inredningsprodukter som alltså helt och hållet består av material som tidigare producerat för andra ändamål, det är fina produkter tycker jag. Här finns mer information om Rethink Design och hur man jobbar.

Klänning från Rethink Design.
Klänning från Rethink Design.

 

Pocketfodral från Rethink ´Design.
Pocketfodral från Rethink ´Design.
Necessärer från Rethink Design.
Necessärer från Rethink Design.
Brödpåse från Rethink Design.
Brödpåse från Rethink Design.

 

Återvunna produkter från Göteborgsbaserade Rethink Design.
Återvunna produkter från Göteborgsbaserade Rethink Design.
Halsduk från Rethink Design.
Halsduk från Rethink Design.

 

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *