Märkbok – nytt från Korsstygnsbolaget

Korsstygnsbolagets nya bok innehåller 3 000 bokstäver, drygt 500 siffror, några skiljetecken och ett par sidor med Kristusmonogram. Precis som tidigare i serien är det mönster som har broderats, vävts och stickats runt om i världen på 1800-talet eller tidigare.

Jag blir lika glad varje gång det kommer en ny bok av Britta Johanson, som ligger bakom både böckerna och själva Korsstygnsbolaget, eftersom hennes driv och engagemang i att samla mönster för broderi och stickning är ambitiöst och mycket välgjort. Jag skrev senast i december om hennes tidigare bok, 268 byggnader, se här.

En ny bok från Korsstygnsbolaget, gjord av Britta Johanson.(Foto Kurbits)
En ny bok från Korsstygnsbolaget, gjord av Britta Johanson.(Foto Kurbits)

Fokus är precis som tidigare att visa upp mönster för brodöser och stickare, samt att bidra med inspiration till dagens utövare. Denna gång finns det alltså allsorts bokstäver och siffror att användas efter eget huvud. Formatet och upplägget är lika som tidigare och det här är den 13:e boken i ordningen. Jag gillar att det är både klassiska alfabet och mer moderna varianter.

Boken går att beställa via Korsstygnsbolaget. Läs mer om böckerna och företaget här.

Märkboken innehåller klassiska bokstäver och siffror... (Foto Kurbits)
Märkboken innehåller klassiska bokstäver och siffror… (Foto Kurbits)
...till mer moderna bokstäver. Allt för att inspirera den samtida brodösen eller stickaren. (Foto Kurbits)
…till mer moderna bokstäver. Allt för att inspirera den samtida brodösen eller stickaren. (Foto Kurbits)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *