Pasta och kaffe byggde denna klänning

Den 18 maj öppnar Konsthantverkarna i Stockholm en utställning som heter En unik vår. Jag tjuvstartar med att visa detta nya verk av Johanna Törnqvist, som jag följt under ett antal år nu. Det är spännande att se hur hon som tidigare modeformgivare och designer tar sig an nya projekt och framförallt nya material.

Hon deltar i den kommande utställningen med Precious trash, som är gjort av återbrukat textilt material och förpackningsmaterial. Så här skriver hon om denna klänning:

Johanna Törnqvists klänning består bland annat av pasta- och kaffeförpackningar samlade från en familj under två månader. Den ingår i utställningen En unik vår som visas på Konsthantverkarna med start 18 maj. (Foto Johanna Törnqvist)

Johanna Törnqvists klänning består bland annat av pasta- och kaffeförpackningar samlade från en familj under två månader. Den ingår i utställningen En unik vår som visas på Konsthantverkarna med start 18 maj. (Foto Fredrik Sederholm)

“Precious trash är gjord av återvunnet material som utgår från en familjs konsumtion av pasta och kaffe under cirka två månader. Sopor har bearbetats och förädlats: veckats, virkats och sytt ihop med samma precision som haute couture. Gränsen mellan fina och fula material har suddats ut och nya material har skapats av kaffepåsar, pastapåsar, sopsäckar, virkade gardiner, dukar och rep från höbalar. Det är inte bara guld som glimmar, den som bär den här klänningen kommer att glänsa och samtidigt väcka tankar och frågor om vår vardagliga konsumtion.”

En unik vår är Konsthantverkarnas medlemsutställning för våren och den pågår från mitten av maj till 12 juni, läs mer här.

Klänningen Precious trash av Johanna Törnqvist, gjord i återbrukad plast bland annat. (Foto Johanna Törnqvist)

Klänningen Precious trash av Johanna Törnqvist, gjord i återbrukad plast bland annat. (Foto Fredrik Sederholm )

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...