Kurbits i Alcrobladet

Artikeln Folkligt färgat av Johan Igetoft i senaste Alcrobladet. (Foto av uppslaget Kurbits)
Artikeln Folkligt färgat av Johan Igetoft i senaste Alcrobladet. (Foto av uppslaget Kurbits)
Artikeln Folkligt färgat av Johan Igetoft i senaste Alcrobladet. (Foto av uppslaget Kurbits)

Jag hade fint besök här hemma för ett par veckor sedan, Alcrobladet ville prata slöjd. Och det får man ju så gärna göra med mig, speciellt när själva ämnet här var allmoge, traditioner, nytänkande och Li Edelkoorts nya färgskala ad.10, som hon gjort för Alcro.

Det är ju fint att få figurera i samma artikel som trendgurun Edelkoort, och vi är inne på samma tema när vi diskuterar vikten av att vara lokal i en alltmer global värld. Hon liksom jag tror på den allmogekultur som på senare tid blivit trend, och att den ökar i styrka framöver.

Jag fick välja ut tre av mina favoritslöjdprodukter som på intressant sätt blandar gammalt och nytt, de syns på bilderna här, Åsa Westlunds kurbitsträskor, Lycka Forms Leksandsfiltar och slipsarna från norska Sptzbrgn blev mina val.

1 comment

  1. Dessutom hänvisade tidningen Vi till din sajt som källa när de skrev om något slöjdigt – i förvirringen har jag plötsligt glömt vad – för något nummer sen. Kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *