Ungerska A+Z ett designfynd

Ett lågt litet bord för stillsam picknick ute i naturen, någon? Fint campingbord från ungerska A+Z Design. (Foto A+Z Design / designtraveller.blogspot.com)

Ett lågt bord för matlagning i det fria från ungerska A+Z Design. (Foto A+Z Design / designtraveller.blogspot.com)

Från Ungern kommer den här intressanta designduon, A+Z Design. Återigen hittade jag tips på den läsvärda bloggen Design traveller, som blivit en av mina favoriter på sistone, fylld med smart och annorlunda design. Nåväl.

Vinkylare från A+Z Design. (Foto A+Z Design / designtraveller.blogspot.com)

Vinkylare från A+Z Design. (Foto A+Z Design / designtraveller.blogspot.com)

Jag förstår på A+Z Designs sajt att de, Attila F Kovacs och Zsuzsa Megyesi, drog igång för ett år sedan. Och att den här kollektionen, Gipsy Furniture Collection, lanserades under London Design Festival tidigare i höst. Kovacs och Megyesi inspireras av ungersk folkkonst, de använder sig av traditionell teknik – emalj, broderi och träsnitt – men applicerar det på moderna produkter.

Vinkylare från A+Z Design. (Foto A+Z Design / designtraveller.blogspot.com)

Vinkylare från A+Z Design. (Foto A+Z Design / designtraveller.blogspot.com)

Valet av formgivna föremål skvallrar också om ett intressant förhållningssätt till historien. Vägen till och behovet av ett uppdaterat stormköksbord är kanske lång för många av oss här idag? Tänkte nog det.

Bänk från ungerska A+Z Design.  (Foto A+Z Design / designtraveller.blogspot.com)

Bänk från ungerska A+Z Design. (Foto A+Z Design / designtraveller.blogspot.com)