Treat – nygammal rättvis skål

Skålar av återvunna lampskärmar och fairtrade-garn från Peru av Camilla Hou
Skålar av återvunna lampskärmar och fairtrade-garn från Peru av Camilla Hounsell Halvorsen. (Foto www.camillahounsellhalvorsen.com)

Jag fick ett mejl från den norska formgivaren Camilla Hounsell Halvorsen som tipsade om sin senaste  produkt, skålarna Treat. Hon berättar att skålarna består av återvunna lampskärmar och  garn från Peru och  Mirasol Collection. Genom att handla garn från Mirasol stödjer man den traditionella peruanska garnproduktionen, som såklart är av högsta kvalitet både för djur och människor tänker jag mig. Varje skål renderar ett par kronor direkt till garnproducenterna i Peru. Skålen Treat står alltså både för återbruk och rättvis handel, mycket bra idé och ett intressant genomförande tycker jag.

Treat finns i många olika storlekar och färger (gamla överblivna lampskärmar i allsorts storlek lär det ju finnas gott om!)  och de finns att köpa bland annat i Göteborg, se här. Kolla för övrigt in andra produkter som Camilla Hounsell Halvorsen gjort, jag hittade mycket jag tyckte om på hennes hemsida.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *