Nordisk minimalism från Bangkok

Kurbitspall av Peter Lindner. (Foto Peter Lindner)
Kurbitspall av Peter Lindner. (Foto Peter Lindner)

Jag fick ett mejl med Kurbitsanknytning från Bangkok – hur annorlunda det än må låta. Från dalmasen Peter Lindner, som sedan många bor och jobbar där. Sedan ett par år tillbaka har han sadlat om och satsat heltid på sitt snickeri; numera har han en verkstad ett par timmar från Bangkok, och ägnar tid åt att snickra och ställa ut möbler. Han berättar att han lär sig själv från grunden, och gör det kanske med en lite annorlunda press. Karmstolen kom till efter att han fått erbjudande om att ställa ut i Osaka, Japan. Därefter började han bygga. Positiv press kallar han det själv…

Det var lite trixigt eftersom jag jag utvecklade formgivningen i takt med bygget samt att jag aldrig byggt en stol förut. skriver han.
Peter Lindners karmstol heter Väsentlig. (Foto Peter Lindner)
Peter Lindners karmstol ställdes ut i Osaka i september i år på mässan Living & Design. (Foto Peter Lindner)

Med intresse för japanskt hantverk och kultur var det ett enkelt val att börja att visa upp sina möbler där menar han. Än finns inga återförsäljare till Peters produkter, men jag tror nog att det kan komma. Den rara lilla kurbitspallen ovan vore kanske något för en dalaproducent? Eller kanske den fina bänken nedan?

Tysk bänk av Peter Lindner. (Foto Peter Lindner)
Tysk bänk av Peter Lindner. (Foto Peter Lindner)

Det är intressant att rötterna spelar en viktig roll, även om (eller kanske just på grund av?) man som Peter levt utomlands under väldigt lång tid. Gissningsvis använder han sig av ganska lokala material, men uttrycket har ju ett tydligt nordiskt drag över sig.

Skåp av Peter Lindner. (Foto Peter Lindner)
Skåp av Peter Lindner. (Foto Peter Lindner)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *