Bänken Nyboda från Lars Gustavsson

Bänken Nyboda helt i naturmaterial, nytt från Lars Gustavsson. (Foto Lars Gustavsson)
Bänken Nyboda helt i naturmaterial, nytt från Lars Gustavsson. (Foto Lars Gustavsson)

Nytt från Lars Gustavsson! Vansinnigt vackra produkter kommer från den här slöjdaren, det är estetiskt, väl komponerat, gediget gjort och framförallt oerhört materialmedvetet. Jag har tidigare skrivit om hans såg Vidar och om lieorven som är så vackra tidigare, här.

Nu presenterar Lars Gustavsson bänken Nyboda, en bänk i björk. Sittdynan är i ylletyg med linstoppning, den fästs i sistsen med linrep och nubb berättar han för mig. Precis som med liarna gör han bänken efter beställarens mått och önskemål. Fler modeller är på gång under 2010 lovar han.

Sittdynan i ylle  (Foto Lars Gustavsson)
Sittdynan i ylletyg med linstoppning fästs med linrep och nubb. (Foto Lars Gustavsson)

Det jag också gillar med Lars Gustavssons produkter är hans filosofi bakom dem – han är välbekant med sitt material, handaskicklig och vet vad han vill uppnå med dem, dessutom är han uttrycksfull i sina beskrivningar. Så här skriver han om Nyboda;

Nyboda sätter fart på alla sinnen: pratar (knarrar) snällt med en när man sitter på den, doftar linhö och möbelvax. Precis allt som vi glömt bort att möbler kan göra.

Just så.

Bänken Nyboda från Lars Gustavsson. (Foto Lars Gustavsson)
Bänken Nyboda från Lars Gustavsson. (Foto Lars Gustavsson)

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *