De fula fynden finns på Regretsy

En fin double hummingbird feeder till vänster och en birch log bag till höger, båda publicerade på Regretsy. (Foto www.regretsy.com)
En fin double hummingbird feeder till vänster och en birch log bag till höger, båda publicerade på Regretsy. (Foto www.regretsy.com)

Jag och säkert många med mig talar gärna varmt och gott om Etsy – webbplatsen där du kan sälja och köpa de mest fantastiskt handgjorda kreationerna. Globalt, i liten upplaga, unikt och som sagt, gjort för hand med kärlek och hjärta. Men ibland kanske det blir lite väl mycket av den sista varan?

Det tycker iallafall grundarna av den nya sajten Regretsy, med sitt fyndiga namn är en hejdlös drift med Etsy. Och jag måste erkänna att det är roligt…Kolla in de båda sajterna, så ser ni hur nära originalet Regretsy ligger. Regretsy är bitskt och bitvis elakt, men som sagt, roande i sitt engagemang. Läs mer om vad de själva anser om sitt uppdrag här.

Regretsys slogan är ”Handmade? It looks like you made it with your feet” – behöver jag säga mer? Kolla in sajten själv och låt dig förfäras eller fascineras av vad kreativitet kan göra med människors förstånd och tålamod!

8 comments

 1. Jag associerar till amerikanska supercraftivisten Lisa Anne Auerbachs text i Jönköpings läns museums årsbok. Artikeln har texten ”D.D.I.Y. Don’t do it yourself” och innehåller bla följande:

  ”Förr i tiden innebar D.I.Y. att man bara tog närmaste hobbykniv och med ord och handling satte igång med sin egen omstörtande verksamhet. Numera betyder det att vi blir skuldsatta på stormarknaden. Vi konsumerar mängder av utländska produkter, skövlar planeten, ödelägger skogar, åstadkommer berg med sopor, ställer till trassel när vi misslyckas att greja toaletten, stickar tröjor som inte passar, spikar golvbrädor skevt /—/. Vi gör att skickliga hantverkare går i konkurs och förstör livet för elektriker och VVS-firmor. Våra D.I.Y-hem blir parodi på riktigt hantverk, och vi sitter där med med skåp proppade med verktyg som knappast har använts.”

  Hej =)
  Malin

  1. Mycket bra citat, hon är fantastisk Lisa Anne! Hon sätter verkligen fingret på något essentiellt som borde vridas och vändas på mer tycker jag. Lite som diskussionen om hur bra det är med återbruk egentligen – får vi bara mer produkter genom att ta tillvara på gamla? Samma sak här – varför gör man och på vilket sätt?
   Kanske en artikelidé till en tidning nära dig?!
   /Frida

 2. Jojo. Jag börjar mer och mer känna att man borde åka på D.I.Y.-turné till USA. Fast det blir svårt förstås… när man helst inte ska flyga. Får bygga en flotte och segla över med den.

  /M

 3. Regretsy är ju verkligen tankeväckande, vad är fint, vad är fult,onödigt, nödvändigt eller ”bara” kul? Himla nyttigt iallafall att bli lite omruskad i sina värderingar!
  Alltid lika kul när Kurbits dyker upp! Som en vitamininjektion!
  Titta gärna på min blogg: idag pumpor skurna med karvsnittskniv och imorgon spökverkstad!
  /Pia

  1. Jepp, den egna skalan av fint-fult får sig en törn, plötsligt vet man inte riktigt vad som är vad längre. Imponerande användning av din karvsnittskniv – hur fint som helst! Tack för tipset!
   /Frida

 4. Jag måste nog faktiskt säga att jag är måttligt road av den typen av bloggar. Man får ha bra fingertoppskänsla för att det ska funka och efter att ha läst en del så ledsnade jag, för det var mer elakt än satir, och då tycker inte jag att det är kul längre. Vissa saker kan man småle åt, visst, men på det stora hela taget är det en sajt jag inte kommer tillbaka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *