Köp garn av Jamie Oliver

Jamie Olivers Fifteen Foundation producerar inte bara mat - nu tar de också hand om ullen från de djur de tillagar. (Foto
Jamie Olivers projekt och restaurang Fifteen Foundation producerar inte bara mat - nu tar de också hand om ullen från de djur de tillagar. (Foto www.guardian.co.uk)

Jag fick tips av superstickande Helene om att brittiska superkocken Jamie Oliver har givit sig in i garnbusinessen…minsann! Det kanske låter galet, men så på tok är det faktiskt inte. Genom hans restaurang och välgörenhetsprojekt  Fifteen Foundation (unga människor med trasslig bakgrund får utbildning och möjlighet att jobba inom restaurangbranschen) säljs garnkit – och själva garnet kommer då från ullen av de djur som används i restaurangen. Stiligt kretslopp, eller vad säger ni?

Fifteen
FifteenKnitting Kit, från Jamie Oliver. (Foto www.guardian.co.uk)

Vad kan man då sticka? En liten halsduk, en tehuva och en ägghuva berättar The Guardian, och garnet ska enligt samma källa vara helt okej. Inte Alpackakvalitet, men alltså helt utan anmärkning vad jag förstår. Garnet finns i färgerna brunt, rosa, grått och lila, och i förpackningen kommer det med garn, stickor och beskrivningar för det du vill sticka. För mer information och beställning, se här. (Jepp, pengarna från försäljningen tillfaller givetvis Fifteen Foundation).

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *