Gysinge öppnar för säsongen

Efterlängtad - Gysinge centrum för byggnadsvårds årliga handbok.
Efterlängtad - Gysinge centrum för byggnadsvårds årliga handbok.

”För den passionerade byggnadsvårdaren kan det vara svårt att bestämma sig för vad som är mest efterlängtat: Vårens ankomst eller Gysinges nya Handbok No 9?”

Ja det frågar sig såklart Göran Gudmundsson från Gysinge, och jag kan inte annat än hålla med…Gysinge centrum för byggnadsvård är ett av mina favoritställen. Inte för att jag behöver köpa gamla beslag, handblåsta fönster eller järngrindar. Men för att jag skulle vilja behöva…jag har skam att säga bara varit på besök i den charmiga butiken och caféet en gång, men jag surfar ofta runt och insuper vetgirigt kunskap och inspiration i deras webbshop, och jag bläddrar också hängivet i handboken som kommer varje år.  Och snart är det alltså dags igen –  årets handbok släpps 1 maj, då också Gysinge slår upp portarna för säsongen på riktigt och har extra långt sommaröppet.

Kakelplattor från Gysinge.  (Foto www.gysinge.nu)
Kakelplattor från Gysinge. (Foto www.gysinge.nu)

Det är ett digert program för själva öppningsdagen 1 maj: Handboken, 300 sidor tjock med allt från små pryttlar att köpa till renoveringstips till herrgården, får också fysisk form (?) i Gysinges lokaler, i år skyltas alla handbokens nya produkter i ett speciellt visningsrum. Dessutom finns också möjligheten att lära sig mer om handblåst glas, råd om gran- och furugolv, pärlspontpanel och behövlig golvolja utlovas, liksom rådgivning i byggnadsvård. Kanske också den hugade är intresserad av att köpa deras första kok av Rödockra? Sedär, passa på att fynda då där i maj.

Här är några av alla vackra saker man kan hitta i deras webbshop, och säkerligen också på plats. Gysinge centrum för byggnadsvård ligger i Gysinge mot Gävle till.

Pigment till röd falufärg. (Foto www.gysinge.nu)
Pigment till röd falufärg. (Foto www.gysinge.nu)
Badkarsfot från Gysinge. (Foto www.gysinge.nu)
Badkarsfot från Gysinge. (Foto www.gysinge.nu)
Vägguttag i bakelit. (Foto www.gysinge.nu)
Vägguttag i bakelit. (Foto www.gysinge.nu)
Stege från Gysinge. (Foto www.gysinge.nu)
Stege från Gysinge. (Foto www.gysinge.nu)
Tapet Nästgårds, från Gysinge. (Foto www.gysinge.nu)
Tapet Nästgårds, från Gysinge. (Foto www.gysinge.nu)
Lejonkruka från Gysinge. (Foto www.gysinge.nu)
Lejonkruka från Gysinge. (Foto www.gysinge.nu)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *