Dalarna och kurbits diskuterat i teve

I gårdagens Eftersnack över Gävle Dalarna pratades det kurbits.
I gårdagens Eftersnack över Gävle Dalarna pratades det kurbits.

Underbart är kort kanske man kan säga om mina stolta 2 minuter och 30 sekunder i gårdagens Eftersnack – se själva! Att det råder en stark kärlek till det genuina, till folksjälen och den egna kulturen råder det väl ingen tvekan om. I Dalarna frågade man sig i gårdagens program främst ”Hur hett är Dalarna egentligen?” och det är alltså något vi diskuterar här. Jag skulle kunna fortsätta prata hur länge som helst på temat, och hade gärna inflikat mer om vår mösterlängtan och modet vi har idag att experimentera med färg- men också om vårt behov att vara personliga.

Om man tidigare tyckte sig vara djärv med en lattefärgad fondvägg till sina vita väggar har man idag skruvat det förbi den färgglada fondväggen, till att övergå till två olika mönstrade tapeter och gärna en tapet i taket också. Slöjdens formspråk bygger ju på att dekorera med färg och mönster, tills det inte finns mer plats kvar att smycka (horror vacui)  – det gillar jag.

Huruvida det är en övergående trend eller ej kan jag också filosofera länge kring. Jag tror inte det, eftersom det vi idag kallar trend faktiskt började i själva görandet – stickcaféerna och alla initierade bloggar i ämnet var de som lyfte in detta i media och till formgivare. Därför tror jag alltså att det faktiskt inte är en dagsslända, vår lust att göra själva och köpa handgjort är här för att stanna. Men, ja, det säger jag ju också på teve numera, så kolla in klippet istället för att läsa här!

2 comments

  1. Engla och jag satt nyss bänkade och såg detta och hon ropade glatt ”Heeej Fia, Heeej Fia” Åh, vi tycker så mkt om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *