Sätt tapeten i taket!

Taktapeten Edith Titta vad fiffigt! En taktapet för bövelen. Hur roligt är inte det? Och så fin sen, det blommiga mönstret tilltalar mig verkligen. Det är inte så dramatiskt att det helt tar över ett rum tror jag, samtidigt som det onekligen drar blickarna till sig och dekorerar. Den här skulle jag gärna ha i ett tak hos mig.

Det är formgivaren och illustratören Lisa Bengtsson som varit så här nytänkande, och för Björklund & Wingqvist har hon gjort en kollektion med tapeter för tak och golv. Taktapeten heter Edith, Inspirationen sägs hon ha fått från Paris och burleskheter kring Moulin Rouge. Och så lyssnade hon tydligen på Edith Piaff när hon funderade fram mönstret – jag förstår!

Lisa Bengtsson har tidigare gjort annat roligt, bland annat är det hon som ligger bakom tapeterna Familjen och Svärmor.

6 comments

  1. Hej! Jag skulle vilja lära mig måla kurbitsmåleri/dalmåleri… vet du någon kurs? Hälsningar Emelie

  2. Hej, jag undrar ifall jag får kopiera bilden och använda på en spelhemsida? Den skulle passa väldigt bra där. I så fall så sätter jag namnet på den här sidan på bilden. Jag frågar eftersom det är viktigt att ha ägarens tillstånd att kopiera och använda den. Är det okej? Mejla mig ditt svar så ser jag ditt svar snabbare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *