Sätt tapeten i taket!

Taktapeten Edith Titta vad fiffigt! En taktapet för bövelen. Hur roligt är inte det? Och så fin sen, det blommiga mönstret tilltalar mig verkligen. Det är inte så dramatiskt att det helt tar över ett rum tror jag, samtidigt som det onekligen drar blickarna till sig och dekorerar. Den här skulle jag gärna ha i ett tak hos mig.

Det är formgivaren och illustratören Lisa Bengtsson som varit så här nytänkande, och för Björklund & Wingqvist har hon gjort en kollektion med tapeter för tak och golv. Taktapeten heter Edith, Inspirationen sägs hon ha fått från Paris och burleskheter kring Moulin Rouge. Och så lyssnade hon tydligen på Edith Piaff när hon funderade fram mönstret – jag förstår!

Lisa Bengtsson har tidigare gjort annat roligt, bland annat är det hon som ligger bakom tapeterna Familjen och Svärmor.