Som en liten ask från Dalarna

Visst skulle man kunna tro att alla i hela världen skulle vilja ha en sådan här liten ask? De är så vansinnigt fina att jag blir alldeles matt. Företaget Fias ask består av Fourlon Veerle, från Belgien. Hon är gissningsvis gift med en svensk man, det går iallafall att utläsa något åt det hållet av hemsidan. Och att hon tillbringar tid i Dalarna och att hon då blir kallad Fia.

Askarna är alla handgjorda, sydda för hand, hon gör dem i gammal vykorts- och bokmärkstradition, men  de jag fastnar för lite extra är förstås Dala-och Leksandinspirerade varianterna.  Jag gillar speciellt att Fourlon Veerle tagit delar av Leksandsdräkten till askarna, det är också roligt att hon matchar sina askar med de fina Leksandsfiltarna från Lycka form. Visst gör det det hela lite extra charmigt? Fias askar finns att köpa på Svensk Hemslöjd i Stockholm och på Leksands Hemslöjd i Leksand.

4 comments

  1. Vi fick in 2 nya askar idag till Svensk Hemslöjd. Jag lovar att alla är underbara. Klart värt att svänga förbi Sveavägen ifall ni är i Stockholm så får ni se dom i verkligheten.

  2. Hej och tack för tipset, då slipper vi slåss om härligheterna, vi som fallit pladask för askarna! Vad roligt att ni säljer dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *