Keramik med budskap

Fick nyligen syn på en utställning som den norska keramikern Siri Brekke haft i Norge under sommaren, det här tyckte jag var riktigt intressant. Tableware stories kallade hon sina verk, och helt riktigt, visst är det klassiskt engelskt porslin vid första anblicken. Men så har hon lagt till små pratbubblor, visst verkar det ju som den engelska överklassen har en hel del otippat att prata om! Inte desto mindre viktigt, vill jag absolut tillägga.

Siri Brekke skriver på sin hemsida att hon samplat citaten – som handlar om svält, hunger, växthuseffekten och den globala övergödningen. Jag fann det hela träffsäkert och direkt med enkla medel. Vad tycker du?

Såg också att Siri Brekke deltar i Li Edelkoorts utställning  A world of folk som pågår i Norge just nu och fram till 5 oktober. Oj vad jag är sugen på att se den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *