Emosa för rättvis handel och hållbar utveckling

Med ganska många Uppsalaår på nacken tycker jag att det Uppsalabaserade ekologiska företaget Emosa är en rolig bekantskap. Jag såg deras flätade korgar med udda kanter och form på Formexmässan och gillade skarpt. Ett tag trodde jag det var näverkontar i ny form, men vid närmare granskning såg jag materialet och tekniken. Nå, jag kanske inte riktigt såg att de var tillverkade av lutindzigräs, men att det inte var näver var iallafall klart.
Och så läser jag på om företaget och applåderar än mer. Emosa skriver på sin hemsida om hållbar utveckling och har som motto att en långsiktig och sund affärsverksamhet bygger på ömsesidig dialog.
Vi vill öka livskvaliteten hos människor i både de fattiga och de rikare delarna av världen. Därför arbetar vi efter rättvis handels-principer så att våra leverantörer kan utvecklas på ett demokratiskt och hållbart sätt. Samtidigt kan vi erbjuda våra kunder produkter för en hållbar livsstil som tillfredsställer både praktiska och estetiska behov.
Läs mer om hur Emosa arbetar här>> Emosa nominerades också till mässans Formidabelpris för sina sittpuffar och kuddar i tovad ull, superfina de också.


2 comments

  1. Jag håller med att Emosa är en verklig uppstickare bland inredningsgrossister. Med seriös respekt för både människor och miljö erbjuder de spännande och vackra inredningsdetaljer. Äntligen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *