Retroapplikation med åsikt i

Politisk applikation från 70-talet, äkta. Idag på väggen i ett av sovrummen i familjens sommartorp, när jag växte upp, i vardagsrummet i huset. Jag tittar på den när jag är i torpet och blir nostalgisk, samtidigt som jag verkligen kan tycka att den har kvaliteter.

Min mamma gjorde den till en utställning på Härnösands bibliotek i slutet av 70-talet, på temat mudi-mums, gräv där du står, politisk aktivitet och tro på det lokala engagemanget. Ja jag tycker den är fin. Se på variationerna i himlen, hur dramatiska fabrikerna ter sig, hur stiliserade den demonstrerande massan är…drömmen om den ekologiska familjen…som en slagkraftig affisch, fastän i textil och så mycket mer välgjord.

Dagens kviltindustri ter sig så mycket mer ytlig, även om det kanske snarare är ett uttryck för hur dekorativ vår tillvaro är idag. Från engagemang till yta skulle den cyniske säga. Ja kanske det skulle jag medhållande humma med. Iallafall de dagar jag sover i samma rum som den här engagemangsstinna applikationen från en tid då allt var…annorlunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *