Quilten: filten jag vill ha

Det här med quiltning är en intressant historia. Jag vet inte riktigt vad det heter på svenska, den textila teknik som blivit så stor att det finns grupper på internet som diskuterar, och hugade som bloggar om det dag ut och dag in. Kanske använder vi det försvenskade kviltning, som det beskrivs på wikipedia? Och, nej, det har jag iallafall förstått, lapptäcktsteknik är något annat än kviltning, men ibland kviltas det också på lapptäcken. Vad jag däremot vet, är att jag vill ha mer sånt här hemma. Filtar, sjalar, lite slarvigt draperat här och där.

Anna Ortmark har företaget AnnaO, där hon bland annat säljer och formger textilier som dessa – jag gillar hennes vintage quiltkollektion (på svenska begagnade kviltar/kviltfiltar, ja?) skarpt.

Här följer ett par bilder lånade från hennes hemsida, det är lustfyllt att surfa runt hos henne.

Inspiration från AnnaO, www.annao.seQuiltar i rött från AnnaO, www.annao.seVintage quilt från företaget AnnaO

Jag skulle också vilja slå ett slag för de fantastiskt söta barntäcken jag såg i Svensk Slöjds skyltfönster häromveckan, gjorda i lapptäcksteknik i fina färgsprakande mönster av butikschefen Anna Åhlin. Jag hade inte med mig kameran, men bild kommer vad det lider.

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *