Nordingrå hembygdsgård visar var skåpet ska stå

Idag en annan typ av inspiration. Idag är det traditionen som visar vart skåpet ska stå, och med den äran, med den äran. Vi har besökt Nordingrå hembygdsgård under vår semester och blivit mer än lovligt förtjusta. I själva gården och det engagemang som fortfarande lever och frodas – för historien, för bygden och för lusten att visa upp att vi alla ingår i ett större sammanhang. Det är fint, eftertänksamt, intressant och lärorikt.

Hembygdsgårdens huvudbyggnad är en parstuga från 1650-talet, osedvanligt vacker i två våningar och fina tidstypiska möbler från 1600-talet och framåt. Här finns också en del av en långloge, en bagarstuga och en kaffestuga. Nordingrå hembygdsförening grundades 1936.

Titta och njut, se vilka mönster, textilier, väggmålningar, detaljer och möbler. Handens kunskap rockar, och för den som är sugen finns det våfflor med grädde och hjortronsylt i kaffestugan efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *