Denyse Schmidts nya kollektion

Idag tänker jag återkomma till ett ämne jag kände inte helt blev uttömt förra veckan, det här med kvilten och filten.

Som sagt… det finns en stooor marknad för allsköns lapptäcksteknik och kvilt där ute, många är dem som tar vara på, samlar och sätter ihop på nytt i fantastiska konstellationer och mönster till sina hem, vänner och bekanta. Det är roligt att se.

Ny kollektion av Denyse SchmidtVia Decor8 blev jag uppmärksammad på ytterligare en textilformgivare och kviltkonstnär, Denyse Schmidt. Decor8 tipsar om hennes nya kollektion, Country Fair, nya tyger i lite grövre material, som gjorda för dina kuddar, lapptäcken eller dynor därhemma. Det är en fin mönster- och färgskala hon arbetar med tycker jag. Jag förstår tanken med kollektionens titel också, känns lite gammaldags lanthus över det hela.

Patchwork Promenade, av Denyse SchmidtDessutom har Denyse Schmidt också tagit sig an den moderna slöjdarens tidsbrist, och erbjuder en snabbvariant av hur du får till ditt lapptäcke utan att förspilla på tok för mycket av arbetstimmar – Patchwork Promenade kallar hon det färdigtryckta mönstret, som du själv (gissar jag?) syr lappar på i mån av tid. Va? Elegant eller hur?

Bilderna är lånade från Denyse Schmidts hemsida, där man förutom att få inspiration av denna nya kollektion, också kan köpa hennes färdiga kviltar, böcker om hur man gör själv samt se övriga textilier hon formgivit.

4 comments

  1. Pingback: Ian Maniacal » Blog Archives » Jojje skulle gilla detta om kaffe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *