Zickermans värld är här nu!

Blyertsslöjd på hög nivå! Av Dalton Ghetti. (Foto www.zickermans.se)
Sajten Zickermans värld är uppe nu. Med görandet i fokus, inspireras och tyck till! (www.zickermans.se)
Sajten Zickermans värld är uppe nu. Med görandet i fokus, inspireras och tyck till! (www.zickermans.se)

Så är den äntligen igång, Zickermans värld, sajten som varit mitt favoritprojekt på jobbet. Jag är sajtens redaktör när jag inte är mammaledig, just nu är det min begåvade vikarie Maria som dundrar igång Zickermans med den äran. Zickermans är den nya sajten för dig som både vill inspireras av slöjd, DIY och craftivism och diskutera detsamma. Inspiration och diskussion i ett. Sajten smyger igång nu i veckan, och jag ser fram emot att se hur följarna, läsarna, debattörerna växer, eldar upp sig och blir fler och fler.

Redan nu är det fullt av intressant läsning; sajten består av två delar – ett nyhetsflöde av spännande läsning inom slöjdområdet, där nyheten om blyersslöjdaren Dalton Ghetti bland annat är min favorit.

Blyertsslöjd på hög nivå! Av Dalton Ghetti. (Foto www.zickermans.se)
Blyertsslöjd på hög nivå! Av Dalton Ghetti. (Foto www.zickermans.se)

Och en diskussionsdel, där begåvade, initierade, smarta, duktiga läsare, som typ du och jag luftar våra åsikter, delar med oss av idéer och lyfter görandet till nya nivåer. Läs med behållning Erika Åbergs vision om Slöjdspotify eller Mia Lindgrens inlägg om slöjdvaskning så förstår ni.

Som ju Kurbitsläsare vet är jag övertygad om att vi mår bra av att ge akt på den egna kreativiteten – att få vara skapande i det lilla, att få lockas till mästerverk i vardagen. Mitt motto är ”Hur svårt kan det vara?”  i den betydelsen att det alltid är tillåtet att prova på.

Zickermans är en kombination av detta; den värld av eget skapande som finns därute är enorm, det finns ingen gräns för vad man kan bli inspirerad av. Nyhetsflödet på Zickermans ger dig uppdatering och koll och lust att göra själv. Diskussionsdelen på Zickermans heter påverka och vill just uppmuntra till att göra din kreativa röst hörd.

För faran med att ”bara” vara en kreativ person idag, en som gillar att pyssla, arbeta med händerna och vara en fixare, är att man reduceras till sina händer och förutsätts vara världsfrånvänd utan åsikt. Det tror jag är fel. Det finns hur mycket åsikter som helst också inom slöjdvärlden, gå in på Zickermans och gör din röst hörd!

Zickermans är ett samarbete mellan SHR och NFH, och självklart kommer sajten att låta tala om sig framöver som en smart, kaxig, vetgirig och inspirerande kompis som alltid vet på råd  –  kom ihåg var du läste det först!

4 comments

  1. Wow! Vilket projekt – och underbar hemsida. Gillar också blyertskillens alster skarpt!
    Nu måste jag tillbaka till Zickermans och grotta ner mig. Bra jobbat!

  2. Wow, där kommer jag att hänga! När jag inte hänger här vill säga … 😉 Snygg och lätt att navigera vid en snabb titt. Blyertskungenn var ju helt fantastisk.

    1. Vad kul att ni är på, det har varit ett superroligt projekt att jobba med i utvecklingsfasen, det är jättekul att sajten nu är igång också…sprid gärna ordet. Jag tror det finns många som är intresserade av ämnena Zickerman tar upp.
      /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *