Mönsterdrottningen Amy Butler gör servis

”Vintage botanica” kallar supermönsterformgivaren Amy Butler sin nya servis gjord för Mikasa (vem som gjort själva servisen vet jag faktiskt inte, här är det själva mönstret det handlar om…). Svulstiga former, traditionellt men också lite rappt och stylish skulle jag vilja säga. Visst ser det ut som dalamåleri här och här? Nästintill kurbitsformer. Kombinerat med någonslags romantisk kontinental sekelskiftescharm.

Amy Butler är en av mina favoritmönsterformgivare, det är en konst att lägga former och färger till varandra så att slutresultatet växer och blir något annat än komponenterna i sig. Det gör hon oerhört bra i sina vackra tyger och mönster. Jag gillar också att det är väldigt lite tom yta på det hon gör – slöjdtanken i ett nötskal, man smyckar på tills det inte finns någon mer plats. För att det är roligt. Då är man liksom klar.

Uppdatering: inser att jag gärna återkommer till det här med mönster i olika former och färger, det har liksom behandlats tidigare här på Kurbits. Här och här exemeplvis. Kolla in!

2 comments

  1. Eller hur?! Jag tycker den växer på en, blir bättre och bättre liksom. Hon är cool hon, Butlerskan, men det framkommer väl med tydlighet att jag tycker det!

    Kul att du gillar Kurbits!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *