Tecken i tiden: DIY del 1

Gör det själv är ständigt trendigt, det är tydligt det. Det pysslas ohämmat här och där och det verkar inte finnas någon hejd vad gäller don, person eller för den delen var i världen du bor. DIY-rörelsen (do it yourself) är sannerligen internationell och kreativ. Men också gärna politisk och aktiv. Att göra själv kan rädda världen hävdar många, förändra din egen och andras situation.

Med hjälp av internet finns numera också möjlighet att nå ut med sitt engagemang hemifrån köksbordet på ett helt annat sätt. Dokumentera det och visa upp det, få andra att följa sitt eget exempel. Eller varför inte för den delen, sälja sitt alster på auktion via Etsy, den auktionsplats på nätet för hemmagjorda saker?

Alla craft-bloggar därute bjuder också på ”tutorials” eller ”how to”-instruktioner, jag samlar dem på hög och tänker kanske inte alltid att ”det där måste jag göra”. Näe snarare är det i ett annat syfte jag läser dem, snare med förundran över det engagemang handens och det egna arbetet väcker. Konsten att göra själv stimulerar uppenbart många människor. Idag tänkte jag helt sonika bjuda på en del ur min bokmärkssamling: kanske är det någon därute som blir sugen att göra själv? Då syns vi på Etsy senare.

Hur du gör dina egna pärlor i papier marché >> visar bloggen A storybook life.

Fina papperspärlor!

Eller en av mina favoriter, från bloggen How about orangeklädda häftstift, yeaa! >>

Klädda häftstift!

Avdelning väskor enkla att göra faller mig i smaken, här är två, en som uttryckligen ska vara klar på en timme från Ric Rac, se 1 hour tutorial här >>, och en annan snygg en här >> från bloggen Oh pretty colors.

Till sist, två våriga somriga grejor: Ett praktiskt besticketui för picknicken – utan en enda söm utlovas från bloggen Make Grow Gather. Och vem vill väl inte veta hur man gör sig en liten prästkrage i filt? På paketet, på bordet? I håret i sommar. Fantastiskt rart. Det är Futuregirl som gör dem.

Praktiskt etui till picknickenSomrig prästkrage

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *