Ny podd ute nu! The Guerrilla Crafts Podcast är här!

Kolla kolla så kul! Nu finns första numret av den sprillans nya gerillaslöjdspodden ute! The Guerrilla Crafts Podcast är en podd på engelska som riktar ljus på den globala hantverksaktivistiska scenen och dess utövare. Jag är intresserad av att kolla läget i hantverkscommunityt, hur ser det ut, vilka frågor brinner vi för globalt, vad är vi engagerade kring och skiljer sig detta beroende på vilken breddgrad man befinner sig? Hur ser craftivismens genomslag ut i världen?

I The Guerrilla Crafts Podcast undersöker jag detta genom att intervjua görare från olika håll och kanter. Först ut är ingen mindre än Betsy Greer, det lämpar sig ju alldeles utmärkt eftersom det är hon som ligger bakom själva begreppet craftivism, ni vet craft+activism = craftivism.

Jag hade möjlighet att få spela in detta första avsnitt när vi var i Washington alldeles i början av detta år, jag och Maria från Gerillaslöjdsfestivalen träffade ju Betsy på House of Sweden i vårt gemensamma utställningsprojekt där.

Mer om detta finns att lyssna på i detta premiäravsnitt. Jag hoppas att du kommer att tycka om det – god lyssning!

The Guerrilla Crafts Podcast 2:Tal Fitzpatrick The Guerrilla Crafts Podcast

The second guest of the Guerrilla Crafts Podcast is Tal Fitzpatrick. The israeliborn craftivist and artist lives in Melbourne from where she is running various socially engaged projects on spot and digitally. Here is an interview made over the internet a few months back, discussing how to use the power of craft to make social change and to get people to engage in the hands-on practice of democracy.
  1. The Guerrilla Crafts Podcast 2:Tal Fitzpatrick
  2. The Guerrilla Crafts Podcast 1: Betsy Greer

Här kommer du att hitta alla följande avsnitt>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *