Sök stipendiet Årets förnyare 2019!

Föreningen för Svensk Hemslöjd har nu öppnat ansökningen till årets upplaga av stipendiet Årets förnyare. Jag är tillsammans med min styrelsekollega Åsa Kax initiativtagare till stipendiet och det är verkligen roligt att vi nu i föreningen för andra året i rad har möjlighet att genomföra utdelningen.

Stipendiet är på 5 000 kronor och dessutom ingår det ett mentorskap där du under ett halvår får stöd och rådgivning kring din produktutveckling. Dessutom ingår det en utställningsplats i föreningens butik, Svensk Hemslöjd mitt i centrala Stockholm. Så här skriver vi om den vi söker:

Föreningen Svensk Hemslöjd har instiftat ett stipendium för studenter och de som nyligen avslutat sina konstnärliga studier. Vi letar efter framtidens slöjdare, formgivare eller konsthantverkare och söker personer som vill skapa nya traditioner med oss. Material, metoder eller tekniker är valfritt.

Är detta måntro du? Eller känner du någon som är det? Sprid gärna ordet. Sista ansökningsdag är 15 juni och hur exakt du går tillväga med din ansökan ser du här >> 

Förra årets stipendiat var den mycket kreativa och begåvade Jennie Adén, läs mer här! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *