Gerillaslöjd med Surkärringarunite, Yarnlund och Strikkchicks – kolla in!

Alltså – något i sista stund, men skynda skynda alla gerillaslöjdssugna till Ifö Center i Lerlagret Bromölla! Just nu pågår workshops i makerspacemiljö, där den alltid så kreativa Karina Paulsson, aka Surskärringarunite visar och leder fritt broderi. Verksamheten har varit i full gång i dagarna och imorgon är det vernissage för hela härligheten.

Just nu och med finissage imorgon Strikkchicks, Yarnlund och Surkärringarunite på Lerlagret i Bromölla. Kolla in och var medskapande ikväll och imorgon lördag! (Foto Karina Paulsson)
Just nu och med finissage imorgon Strikkchicks, Yarnlund och Surkärringarunite på Lerlagret i Bromölla. Kolla in och var medskapande ikväll och imorgon lördag! (Foto Karina Paulsson)

Dessutom har Karina bjudit in fantastiska Strikkchiks och Yarnlund som tillsammans med Karina ställer ut verk med budskap. Jag fick dessa bilder från Karina idag och visst ser det fantastiskt ut? Så här beskrivs själva eventet där du alltså kan vara medskapande, eller om du hellre vill det, få möjlighet att beskåda redan gjord gerillaslöjd:

Karina Paulsson, alias #surkärringarunite, öppnar under tre dagar en makerspace / drop-in workshop i craftivism och gerillaslöjd tillsammans med Lena Pettersson mfl. I Lerlagret på Ifö Center kan du utforska gerillaslöjdrörelsens tankar och prova att göra egna budskapsbroderier, trådslöjd eller något annat. Kanske har du ett favoritcitat eller en strof i en låt som du gärna vill sprida i det offentliga rummet. Kanske vill du samskapa i projektet ”Fantasin till makten” tillsammans Gerillaslöjdsfestivalen, där vi utmanar politikerna. Kanske vill du vara med och fylla parken med ”Shining Stars”… När vi postar våra verk på nätet är vi alla en del av rörelsens globala gemenskap. Gerillaslöjd är kreativitet med budskap i det offentliga rummet. Det kan vara stickat, broderat, virkat, täljt, skrubbat eller sått. En grundtanke är att på ett mjukt sätt förändra världen – att vara den förändring som du önskar se! Workshopen leder fram till en gemensam utställning i och omkring Lerlagret som står färdig lördagen den 3 november med vernissage kl 10-14. I Lerlagret kan du också njuta av en utställning med verk av #Strikkchics #yarnlund och #surkärringarunite

Superkul att #fantasintillmakten också får vara en del av detta spännande, garnbollarna till vår önskematta blir allt fler, tack för det! Passa som sagt på att ta del av detta spännande under lördagen du som har möjlighet!

Husmorsgraffiti i gårdagens workshop blev hopsatt till detta vackra - Ifö Center i Bromölla, kolla in i helgen! (Foto Karina Paulsson)
Husmorsgraffiti i gårdagens workshop blev hopsatt till detta vackra – Ifö Center i Bromölla, kolla in i helgen! (Foto Karina Paulsson)
Fantastisk gerillaslöjd av Yarnlund, här extra fantastisk med hjälp av en glad besökare. Idag och imorgon lördag alltså, passa på! (Foto Karina Paulsson)
Fantastisk gerillaslöjd av Yarnlund, här extra fantastisk med hjälp av en glad besökare. Idag och imorgon lördag alltså, passa på! (Foto Karina Paulsson)

 

Gör som Strikkchicks - brodera dina tankar och åsikter, berätta vem du är med nål och tråd. Just nu på Ifö Center i Bromölla, i arrangemang av Karina Paulsson. (Foto Karina Paulsson)
Gör som Strikkchicks – brodera dina tankar och åsikter, berätta vem du är med nål och tråd. Just nu på Ifö Center i Bromölla, i arrangemang av Karina Paulsson. (Foto Karina Paulsson)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *