Shifting Space med Adi Toch på LOD

Titta vilken vacker film! Just nu ställer den brittiska korpuskonstnären Adi Toch ut de mest magiska arbeten på LOD i Stockholm. Den pågående utställningen heter Shifting Space, men den här filmen hittade jag via hennes hemsida och beskriver nog mer ett förhållningssätt till hennes arbete, samtidigt som det också utgör ett ämne för en serie verk, se mer här. Kärl som viskar – så inspirerande!

Adi Toch, Whispering Vessels 2016 from Big Hair Films on Vimeo.

I Stockholm visar hon andra saker, Shifting Space innehåller fortfarande de mest magiska kärl, gjorda i metall. Varsamt med infärgningar och med former som överraskar tar Adi Toch sig an materialet, men också berättelsen.

Just nu visas dessa verk på LOD i Stockholm, i utställningen Shifting Spaces, av brittiska korpuskonstnären Adi Toch. (Foto Adi Toch)
Just nu visas dessa verk på LOD i Stockholm, i utställningen Shifting Space, av brittiska korpuskonstnären Adi Toch. Här är verket Vessels on Stilts, fantastiskt! (Foto Adi Toch)

Jag tänker att hennes arbete handlar mycket om just kommunikationen, utifrån det jag såg på filmen ovan, men jag blev glad när jag såg hur Adi Toch själv beskriver sitt arbete:

I kärl och behållare finns en inneboende kommunikation. De förmedlar en historia som berättar om att samla, rymma, lagra. De finns också i vårt dagliga liv, de formar vår uppfattning om inuti och utanför. Med början i en platt metall formar jag och tillverkar ihåliga former med mina verktyg. Genom texturerna i materialet, dess färgning och patinering, skapar jag ett unikt visuellt språk av metall.

Red sand bowl, av Adi Toch. (Foto Sussie Ahlburg)
Red sand bowl, av Adi Toch. (Foto Sussie Ahlburg)

Missa inte det samtal som äger rum på måndag 12 november på LOD, där Adi Toch är på plats och berättar mer om sitt arbetssätt. Hon är riktigt prisbelönt guldsmed och har under de senaste åren fått mycket stor uppmärksamhet för sina arbeten. Jag förstår till fullo varför, hennes objekt väcker så mycket spännande frågor och är i samma andetag så vansinnigt vackra bara som de är. Det är en kittlande kombination tycker jag. Håll koll på Adi Toch helt enkelt!

Objekt med patina. Arbete av Adi Toch, på LOD just nu. (Foto Adi Toch)
Objekt med patina. Arbete av Adi Toch, på LOD just nu. (Foto Adi Toch)

Hennes utställning Shifting Space går att se fram till 17 november, och platsen är alltså LOD på Kungsholmen i Stockholm. På LOD försju silver- och guldsmeder som delar verkstad, butik och galleri. Här händer mycket intressant!

Adi Toch besöker Stockholm den 12 november, lyssna på henne berätta om sitt arbete då om du har möjlighet. På LOD. (Foto Adi Toch)
Adi Toch besöker Stockholm den 12 november, lyssna på henne berätta om sitt arbete då om du har möjlighet. På LOD. (Foto Adi Toch)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *