Ljudet av handen: Soppslöjd med Elisabeth Bucht

Ta tillfället i akt att träffa och lyssna på  Elisabeth Bucht ni som kan, hon är gäst hos 2 Stickare och deras Soppslöjd i Stockholm 26 april. Elisabeth Bucht med sitt alias Garnapa är en välkänd aktör på konst- och hantverksscenen, hon är textilkonstnären och konstpedagogen som med ett eget uttryck berättar om världen med nål och tråd.

Ljudet av handen - Elisabeth Bucht gästar 2Stickare och deras evenemang Soppslöjd 26 april, missa inte! (Foto Elisabeth Bucht)
Ljudet av handen – Elisabeth Bucht gästar 2Stickare och deras evenemang Soppslöjd 26 april, missa inte! (Foto Elisabeth Bucht)

Kvällens föreläsning heter Ljudet av handen som utgår från hur skapandet kan bli ett sätt att mötas i brist på ett gemensamt talat språk. Elisabeth menar att broderiet kan fungera som motstånd mot språkbarrikader och det är något hon återkommer till i sitt arbete. Hon har också fördjupat den delen i sitt konstnärskap på senare år, nyligen i en utställning på Norrbottensteatern, se här. 

Jag tycker att hennes engagemang är så viktigt och intressant att följa, så här presenterade jag henne för en rad år sedan, när vi hade sammanstrålat och pratat gerillaslöjd:

”Hon är empatins förkämpe,  alla människors lika värde får också uttryck genom hennes garn, där betraktelser över livet och världen, mänskligheten samt politiska åsikter varvas i de mest ljuvligt estetiskt formade banderoller och garnvepor. Det här är ett av de mest lysande exemplen idag på att slöjd är politik, ett av mina viktigaste argument kring dessa ämnen”.

Läs mer om Elisabeth och hennes arbete i mina tidigare inlägg här.  

Elisabeth Bucht är textilkonstnär och konstpedagog, hon arbetar brett med handgjort skapande, där politik, samtal, reflektioner och åsikter får uttryck i nål, tråd, maskor och garn. (Foto Elisabeth Bucht)
Elisabeth Bucht är textilkonstnär och konstpedagog, hon arbetar brett med handgjort skapande, där politik, samtal, reflektioner och åsikter får uttryck i nål, tråd, maskor och garn. (Foto Elisabeth Bucht)

Och passa förstås på att träffa henne på Soppslöjden. Föredraget kallar alltså Ljudet av handen och det blir en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och var med på Högalidsgatan 52 A, mer om anmälan hittar du här.  

Bakom Soppslöjden och 2 Stickare finns förstås de engagerade Lotta Bengtson och Madelaine Janson, de har utöver samtalen också en rad kurser i gemensam regi, kolla in deras verksamhet här. 

 

1 comment

 1. Hej, Stickare!
  JaG stickar ’medial-ande vepor’ bl a.
  Och önskar kontakt med kolleGor.
  Om hantverks m fl allkonst.
  I undrens tid,
  GreGer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *