Ny möjlighet att se Yarn:the Movie med Görbart!

Nu finns det återigen möjlighet att se filmen Yarn:the Movie – i podden Görbarts eminenta sällskap! Visst, jag och Erika Åberg som driver podden ihop finns på plats på den stundande Gerillaslöjdsfestivalen, som jag ju arbetar en hel del med – se tidigare inlägg här. Det är oerhört roligt att vi kan presentera filmen också i detta sammanhang, det kommer att bli en superhelg för alla garnentusiaster! Biljetterna är släppta – passa på att skaffa dig din plats! Mejla info@gerillaslojdsfestivalen.se, ange namn och hur många biljetter du vill ha. Mer information om det praktiska finns här >> 

Här följer ett smakprov, och mer information om filmen finns längre ner. Varmt välkommen till Gerillaslöjdsfestivalen och till Yarn:the Movie med Görbart! 

YARN Trailer from Spier Films on Vimeo.

Isländska Yarn:the Movie handlar ju alltså om allt som garnet – stickningen, virkningen – representerar och står för,  tradition, handaskicklighet, teknik och budskap. Filmen som är producerad av Una Lorenzen reser över världen på turné just nu och väcker uppmärksamhet vartän den kommer. Passa på att se den du med!

Originaltitel: Yarn: the Movie
Land: Island
Produktionsår: 2016
Längd: 77 minuter
Genre: Dokumentär
Språk: Engelska, isländska
Textning: Engelsk – när det talas ett språk som inte är engelska
En film av Una Lorenzen
Yarn: the Movie tar oss på en färgstark resa mellan tre internationella huvudkaraktärer där den röda tråden är de tre konstnärernas gemensamma kärlek till garnet och kreativiteten. Med början på Island får vi följa med den här lekfulla och tankeväckande filmen runt världen där vi ser garnet binda allt samman, fysiskt och filosofiskt. Möt virkaren och konstnären Olek som gör stora färgstarka installationer, ofta med provocerande budskap, isländska Tinna som är med i den världsomspännande garngraffitikulturen och Tilde från svenska Cirkus Cirkör och föreställningen Knitting Peace. Allt förenas i dessa kvinnor som gör ett kreativt ställningstagande samtidigt som de är med och bygger upp en kultur som allt fler väljer att samsas kring just nu – garnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *