#pysslaförvärldensbarn – häng med!

Med en extra tung tuns landade DN på hallmattan i morse, med en förstasida med bilder det sönderbombade Aleppo där söndertrasade skadade människor kämpar för sina liv och sina döda. Rubriken ”Barnen dör och vi ser på” känns smärtsamt i magen, och påminnelsen om att flyktingströmmarna förvisso stannat av här men endast för att strömma eller finnas någon annanstans. Känslan av vanmakt, sorg, rädsla, frustration, vi är många som delar den – vad kan jag göra? Hur ska vi fixa det här? Ett sätt är att använda sina nätverk och sin plattform, hur väsensskilt från politik eller samhällsorganisation man än kan tycka att de är. För att göra något är ändå att göra skillnad.

Var med i Pysselbolagets projekt #pysslaförvärldensbarn - gör en egen sparbössa. (Foto Karin Schäefer)
Var med i Pysselbolagets projekt #pysslaförvärldensbarn – gör en egen sparbössa. (Foto Karin Schaefer)

Karin och Freja från Pysselbolaget drevs av detta och lanserade förra veckan sitt projekt #pysslaförvärldensbarn där de vill samla in pengar till världens barn. Kan man rädda världen med pyssel, är frågan de ställer sig och nej, det kanske man inte kan. Men att försöka, informera, dra uppmärksamhet till frågan om humanitet och omsorg, att samla pengar och prata om det är en god start.

Fram till Världens Barn-galan den 7 oktober pysslar och sparar de tillsammans. Och kan vi inte alla göra som dem? Göra varsin sparbössa och fylla dem efter bästa förmåga. Posta en bild på era bössor med hashtaggen #pysslaförvärldensbarn. Har du inte instagram eller låst konto, skicka  en bild på era pysslade sparbössor till Karin så ser hon till att posta dem vidare, här finns alla instruktioner från Karin och Freja på Pysselbolaget. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Så här skriver Karin;

Jag känner mig maktlös inför vad som händer i världen. Medan jag väljer ”rätt mat / skola / vinterskor” till mina barn är andra föräldrar tvungna att välja mellan krig, svält eller ranka båtar på Medelhavet.  Allt för kärleken till sina barn. Jag brottas med tankar om vad jag kan göra. Jag som har möjlighet att låta mina barn äta sig mätta, gå trygga till skolan och sova i varma sängar – vad kan jag göra? Jag vill visa för mina barn att alla räknas och att alla kan göra något. Jag vill få möjlighet att prata om hur bra vi har det och hur viktigt det är att hjälpa dem man kan. Jag vill inte sitta stilla och overksam, jag vill inte att de ska känna sig maktlösa, men jag är väl medveten om att en person inte kan göra allt.

Det går naturligtvis bra att endast pyssla för att stödja projektet, och endast skänka pengar om du inte vill pyssla. Mer om Världens Barn hittar du här. 

Vill du göra gott på andra sätt? Eller hinner du inte följa denna kampanj? Följ och stöd då till exempel Designhjälpen, just nu sker en insamling till Syrien genom Röda Korset. Designhjälpen hittar du på instagram under @designhjalpen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *